Društvo

PEN centar: Menadžment RTCG nastavlja s praksom revanšizma, krajne je vrijeme da se tome stane na put

(15 riječi)

„Nakon otvorene diskriminacije novinara Žarka Božovića zbog upotrebe crnogorskoga jezika na Javnome servisu, menadžment te medijske kuće nastavlja s osionim, revanšističkim ponašanjem, što potvrđuje najnoviji primjer degradacije dugogodišnje urednice RTCG-a Tanje Šuković“, ocijenili su iz Crnogorskog PEN centra.

Podsjetili su da je Šuković već gotovo tri decenije kao urednica Dokumentarnoga programa, Dnevnika i emisije „Pečat“, postala prepoznatljiva po poštovanju najviših standarda novinarske struke. 

„Trećim rješenjem u posljednjih nekoliko mjeseci kojim je Tanja Šuković raspoređena na mjesto „šefa Dokumentacije“, menadžment Javnoga servisa nastavio je s praksom revanšizma, mobinga i degradacije upošljenih koji ne pristaju biti dio propagandne mašinerije aktuelnoga nezakonito imenovanoga generalnog direktora RTCG Borisa Raonića“, napominju iz PEN-a.

Kako ističu, uza sve dosad dokumentovane povrede profesionalnih standarda, kao i diskriminaciju i mobing kojima Boris Raonić izlaže „neposlušne“ u Javnome servisu, krajnje je vrijeme da se tim praksama stane na put. 

„Crnogorski PEN centar poziva Ministarstvo kulture i medija, Direktorat za medije, Ombudsmana i tužilaštvo da hitnom reakcijom zaustave politiku mobinga, revanšizma i diskriminacije kojoj su od strane generalnoga direktora izloženi novinari Javnoga servisa“, poručili su iz Crnogorskog PEN centra.



1 Komentara

Fanito Postavljeno 02-02-2023 16:47:08

Sjajna Tanja Šuković! Sjajni Darko Šuković! Patriote i intelektualci. Hvala im za sve što rade za našu Crnu Goru, uprkos brojnim nepravdama koje im se priređuju. Pravo je bogatstvo imati ih!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.