Društvo

Potonja ti je URA, glasaču zla!

(15 riječi)

Piše: Slavko Mandić

Da ti kuću užde, da ti vrat slome, da te opljačkaju, išćeraju s rabote i tebe i sve tvoje, da te hapse i da ti sude i presuđuju, da ti zbore da nijesi što si, i da si njihov soj, što će reći nesoj, da te upregnu u ralo da im oreš, i siješ i žanješ, da te povedu kod Kačavende ili Pahomija da te prosvijetle sa svake strane, TI BI OPET ZA NJIH GLASAO. Vjernik si, objasnićeš vlastitu zabludu, ali si zaboravio da oni to nijesu. Niti znaju što to znači. Jer izrod ne može biti vjernik. I to moraš znati jer si obavezan prema pokoljenjima koja narastaju tvojom a ne njihovom voljom. Vjerujući u bolji a ne zagrobni život antihrista u mantijama, s kojima je kandidat za zlo, sitni šišnjar, prevarant nevelikog kalibra, ali dovoljnog da zamuti i pošalje zli naum, popadija Milatović, krenuo da zajaše Crnu Goru kao ragu koja mora pokleknuti pod njegovim teretom. Pomažu mu u toj zloj prilici povampireni zločinac Šešelj, izopačeni Raković, psiho test projektovan kao Vulin, pomanitali Bećković, Vučićeva pomoćnica od koje se i Šešelju povraće, pinkovizionarka Jovana Jeremić i još popriličan proj informerovih Vučićević idiota, sklupčanih u životinjske ostatake, od kojih se đubri srbijanski politički prirašaj.
Oni Jakova, druga po malom mozgu, maloj časti i još manjem poštenju, lažova po vokaciji, podržavaju u borbi za slamanje Crne Gore. Ta bagra i ti neljudi. To zlo koje se izjeda iznutra od pakosti i lažavosti. To Vučićevo šovinističko nasljeđe.

Možda nijeste svjesni sad, ali bićete kad kasno bude. Ne vama, nego vašoj đeci i unučadima. Oni će biti svjesni da vam je život uništio onaj za kojega ste možda mislili da je patriota u kojega ima bar mrva čojstva. Nijeste tada znali da nema i da je Jakov onaj koji je kazao 04. septembra 2021. godine da nije važno ako pogine 10 Crnogoraca, jer je najvažnije da se ustoliči nedostojni helio Jovan. Nijeste ni čuli, jer vam to nije ima ko reći, da je ovaj kandidat za preśednika Crne Gore proveo noć uoči desanta na Cetinje i trovanja tamošnjeg naroda, u sobi u kojoj je odabrana družina Zdravka Krivokapića kreirala pakleni plan slamanja Crne Gore i njene potpune propasti, likvidirjući Crnogorce od službi koje za za tu svrhu formirali.
Nije vam imao ko reći da je Milatović zadužen da Crnu Goru preda Vučiću, kako bi se napravila kompenzacija za izgubljeno Kosovo. Kosti tvojih đedova i prađedova mogu da ti pričaju o istom scenariju krvavog pogroma 1918. kad je ta ista Srbija, kojoj preko izdajničke tvorevine Jakova, sad dobrovoljno daješ svoju domovinu, učinila najstrašniji genocid koji je svijet ikad vidio. Kosti tvojih se i sad bune i odupiru tvom poganom naumu. Zar ih ne čuješ biraču zla? Zar se ne zamisliš i ne čuješ što ti iz grobova tvoji poručuju? Zar si tolika avetinja da ne vidiš što sprema ovo zlo minijaturnih spodoba?

Vidiš li zli naume da ova banda prodatih duša tvojoj braći ne dozvoljava da dođu u svoju zemlju i daju glas Crnoj Gori. Onoj evropskoj a ne kleročetničkoj. Onoj koja će omogućiti tvojoj đeci da žive u slobodi. Da se školuju u evropskim i svjetskim centrima i tamo rade. Da pomažu svoju Crnu Goru, onako kako to danas čini dijaspora, koja je za Milatovića krvni neprijatelj.

Vidiš li nesrećniče da si na rubu veleizdaje. Da su te doćerali na rub đe je korak samo do provalije. A kad jednom upaneš u neki od krugova pakla, nema ti više vađenja. Ni tvojima, na koje si ponosan i željan njihovog uspjeha. Biljeće te što ćeš im ubiti smisao postojanja, jer će onaj kome si dao glas, ako se na vrijeme ne opametiš, od tebe i od njih činiti što god hoće.

Nijesi vidio kad su te zloupotrijebili popovi da se za njima vučeš crnogorskim ulicama kad su branili imovinu i novac, a ne svetinje, kako su narod lagali. Trebalo im je da trajno zauzmu zgrade, hotele, motele, tržne centre. Tu je živa para koja, uz onu koja se množi u manastirima i duhovnim hramovima, prestavlja jedinu ideologiju ove sramotne družine.

Zar ne vidiš kako ti je dio Crne Gore sprskoj crkvi izdajom i mimo Ustava poklonio brat Abaz, jer je od Vučića dobio zadatak kako treba i mora, ako misli da se na tom prostoru skloni kad zatreba. A treba će uskoro, nema sumnje. Jer dimi dobro iz šlepova prepunim cigaretama.

Pišem ti mogući glasaču crnogorske veleizdaje ne bi li makar na jedno oko progledao. Ne bi li vidio popove u bijesnim džipovima kako jezde crnogorskim putevima i zauzimaju prostor koji su krvlju i znojem prađedovi za državu vezali. Vidiš li dvore koje tvojim novcem grade popovi nabrekli od obijesti. Vidiš li kako se seksualno nad đecom iživljavaju. Tuhovnjaci, je li biraču? Jakovnjaci, tačnije!

Možeš li se śetit onih kriminalaca u Cetinjskom manastiru koji su se spremali da na mig zlikovaca iz Vlade pucaju bojevom municijom na mirne građane, žene, starce i đecu, onako isto kako su radili 1918. godine srbijanski zlikovci poslati od krvavog unuka Aleksandra, zlotvora i ubice.

Pišem ti da prizoveš pamet u sudnju uru, jer će ti se u grobovima tvoji prevrtati zbog zla koji su porodili. Oni, čija je riječ, čast, čojstvo i obraz bili iznad života. Nasprat tebe koji si od takvih postao ništa i bijeda od koje će se pokoljenja stiđeti.

Još imaš vremena.

Učini ono što je čojski.
Stani u odbranu Crne Gore. To ti je zadatak i ljudska obaveza.
Ne daj glas Jakovu koga je za tebe stalo koliko za lanjski snijeg.

Ako to ne učiniš, prokleće te vasiona. S pravom za navijek. I nećeš moći nikad nikome da se opravdaš. Bog će na tebe zaboravit. Ni đavo te neće šćeti.
Crkni, jer si jedino to zaslužio.
Pośetiću te, još vremena imaš, pa ti kako hoćeš.



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.