Ekonomija

EKONOMSKI ELEMENT HIBRIDNOG RATA: Projekat “Evropa Sad” napisao prvi saradnik Borisa Tadića

(15 riječi)

Jasno je da realizacija ovog projekta, kao ekonomski element hibridnog rata, za krajnji cilj ima urušavanje države, ali bez ispaljenog metka. ''Impozantni'' efekti projekta ''Evropa Sad'' ili adekvatnije rečeno ''Propast Sad'', su smnajili kupnovnu moć građana, a povećali nezaposlenost u privatnom sektoru.

Piše: Tijana Lopičić

Od obnove nezavisnosti, Crna Gora je u kontinuitetu pod hibridnim prijetnjama države Srbije. Zahvaljujući bitnom strateškom položaju (u raznim sferama), ispoljavali su neskrivene pretenzije na za njih  „srpsko more“, te težnje ponovnoj aneksiji i  prisajedinjenju Crne Gore.

Sa promjenom vlasti, od 30. avgusta 2020. godine, te hibridne prijetnje su, zasigurno,  prerasle u hibridni rat. Nefunkcionalnost institucija, u kojima su se njihovi ljudi pozicionirani godinama unazad (članovi tada vladajućih partija, a bili su velikosrpski agenti), napravili su maestralan ‘trojanski port’ za realizaciju malicioznih projekata.

Nažalost, jedan od takvih  projekata je upravo i  projekat „Evropa Sad“, napisan od strane Gorana Radosavljevića, bliskog  saradnika nekadašnjeg predsjedika Srbije Borisa Tadića.

To je Tadić i priznao u videu koji prilažemo.

No, ne bi bilo ni važno što je projekat napisan od ‘eksperta’ iz Srbije, a Milatović i Spajić ga prezentovali kao svoj, da je za krajnji cilj, zaista, imao progres ekonomije Crne Gore. Dok Tadić prezentuje projekat koji će, kako je kazao, povećati za 12% platu (bruto ili neto nije precizirao u izlaganju), odkud to da smo dobili povećanje neto plate od 80%?!  Na privredu prethodno pogođenu kovidom, ekspertski su povećali teret poslodavcima za 115 € po radniku, izazivajući galopirajuću inflaciju, koja je, činjenično u manjoj mjeri, izazvana i uvoznom inflacijom.

Jasno je da realizacija ovog projekta, kao ekonomski element hibridnog rata, za krajnji cilj ima urušavanje države, ali bez ispaljenog metka. ”Impozantni” efekti projekta ”Evropa Sad” ili adekvatnije rečeno ”Propast Sad”, su smnajili kupnovnu moć građana, a povećali nezaposlenost u privatnom sektoru.

Kad govorimo o državnim firmama, oni imaju prekomjerna zapošljavanja „po dubini“, te od firmi koje su poslovale sa značajnim dobicima, sada najčešće imaju gubitke.  Napravli su i najveća istorijska zaduženja po najnepovoljnijim kamatnim stopama, a za prvo zaduženje je, i SDT formirao predmet.

Zaista, Milatović i Spajić nijesu zaboravili ni 124.000 penzionera (mislim glasača), koji su usljed posljedica realizacije projekta „Evropa Sad“  doslovno bili dovedeni do egzistencijalne ugrženosti. Zato, iluzorno je vjerovati da im neznatno, iznuđeno povećanje penzija obezbijeđe bolji ekomski  život, pogotovo ako uzmemo u obzir galopirajuću i nekontrolisanu inflaciju.

Dok  isčekujemo da nas, istaknuti apostolski eksperti Crkve Srbije,  Milatović i Spajić, poduče kako da i mi, kao i oni,  pošteno, ”časti mi”, zaradimo ekspresno za vile, kuće, stanove, skupocjene automobile, moramo im odati priznanje da su doktorirali vođenje hibridnog rata.



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.