Škrinja

ZAVRŠNA FAZA SVETOSAVIZACIJE DRŽAVE: Mićović ritualom ”krvi i tla” označio početak radova na centru za indoktrinaciju u Podgorici

(15 riječi)

Kršeći Božiju zapovijest o zabrani idolopoklonstva, svetosavska sekta koja je od Sv. Save načinila idola, podiže o trošku države Crne Gore školu za regrutaciju mladih svetosavskih idolopoklonika koji će se ugledati na ''svetorodnju lozu Nemanjića''. Na lozu koja je u srednjem vijeku ognjem i mačem razrušila crnogorsku zemlju i gradove kao što ih danas ruši medijskom i parareligijskom propagandom.

Takozvana SPC, poznatija kao svetosavska sekta, nazustavljivo radi na integraciji Crne Gore u granice ”srpskog sveta”, a danas je pod njenim okriljem u podgoričkom naselju Stari aerodrom i zvanično počela završna faza svetosavizacije države.

Šef crnogorske filijale takozvane SPC, operativnog zvanja mitropolit crnogorsko-primorski Jovan Mićović, alijas Joanikije, odradio je svetosavski ritual ”krvi i tla” na Starom aerodromu, kojim je danas označen početak radova na izgradnji operativne baze SS ‘‘crkve Svetog Save” i centa za indoktrinaciju kodnog naziva ”Pravoslavna gimnazija u Podgorici”.

Jasno je da je ovo samo nastavak svetosavskog, hegemonističkog terora koji se nad Crnom Gorom sprovodi posljednje nešto više od dvije i po godine.

”Srednja vjerska škola, Gimnazija Sveti Sava” dobila je 2. novembra prošle godine 900.000 eura od Vlade Crne Gore. Ranije danas bivši ministar prosvjete i akademik prof. Slobodan Backovićkazao je da očekuje da će se Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zainteresovati za aktere bezakonja sa vjerskim školama koje je nanijelo štetu državnom budžetu i da će ih izvesti pred sud.

”Dok javne obrazovne ustanove rade u nevjerovatno lošim uslovima bez ikakve podrške Vlade, Vlada dodjeljuje vjerskoj školi, koja nije počela sa radom, 900.000 eura. Odluka je bila kriminalna jer nije bilo zakonske osnove za dodjelu ovog novca. Ne znam da li je u Evropi bilo zemlje u kojoj nije bilo novca za grijanje javnih obrazovnih ustanova a da vlada dodijeli novac privatnoj vjerskoj školi koja nije počela sa radom”, stoji u izjavi Backovića koja je objavljena ranije danas.

Osim toga šef crnogorske filijale SS Joanikije skrnavi religiju “osvještavajući” ono što je nastalo na laži. Pošto je ta škola dobila licencu, to znači da su iz takozvane SPC slagali da ima prostor za rad. A da su slagali, vidi se po tome što tek danas “osvještavaju” ledinu na kojoj će niknuti taj prostor.

Kršeći Božiju zapovijest o zabrani idolopoklonstva, svetosavska sekta koja je od Sv. Save načinila idola, podiže o trošku države Crne Gore školu za regrutaciju mladih svetosavskih idolopoklonika koji će se ugledati na ”svetorodnju lozu Nemanjića”. Na lozu koja je u srednjem vijeku ognjem i mačem razrušila crnogorsku zemlju i gradove kao što ih danas ruši medijskom i parareligijskom propagandom.

Zato se ta škola ne zove ni Đurađ Crnojević (iako je osnovao štampariju) ni Štampar Makarije ili Andrija Paltašić i sl. nego po idolu sekte koju Joanikije II predvodi u Crnoj Gori.

Prema podacima iz katastra, susvojinu na parcelu na kojoj se gradi ovaj centra za indoktrinaciju imaju Mitropolija i firma KIPS.

Da bi predočili što znači izgradnja ovog parareligijskog centra za velikosrpsku agitaciju i subverziju, moramo podsjetiti na nekoliko činjenica.

Svetosavska sekta predstavlja glavno subverzivno tijelo preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti u državama Regiona. Ova ekstremistička ispostava ”srpskog sveta” se uporno predstavlja kao vjerska organizacija i svoje subverzivne aktivnosti sprovodi krijući se iza laži o ”ugroženim vjerskim slobodama”. 

Pod najjačim udarom takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’. O svemu ovome detaljnije možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.