Politika

Milatović stupio na dužnost: Biću istinski predsjednik svih građana, da nas okupi ljubav prema Crnoj Gori

(15 riječi)

Jakov Milatović, polaganjem zakletve pred poslanicima, stupio je na dužnost predsjednika države. 

"Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika vršiti odgovorno časno, savjesno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu", kazao je Milatović polažući zakletvu.

Pročitajte kako je tekla svečanost:

12:34 Milatović kaže da osjeća posebnu čast što preuzima dužnost predsjednika. "Smatram privilegijom ali i najvećom dužnosti što sam dobio priliku da budem predsjednik.

Da sam mogao da biram, rodio bi se bas ovdje na najljepšsem parčetu zemlje protkanom borbom za opstanak, ušuškanom između mora i kamena i na vječitoj raskrsnici istoka i zapada, sjevera i juga", naveo je predsjednik Milatović.

Inspiraciju za obavljanje dužnosti, tražiće, kaže, u državotvornom dostignuću Vojislavljevića, Balšića i Crnojevica, antifašistickoj borbi. "Duboko svjestan odgovornosti, biću istinski predsjednik svih građana nezavisno od njihove politicke i nacionalne pripadnosti", poručio je Milatović.

Aktuelni trenutak u kom se nalazi naše društvo, ističe on, po mnogo čemu ima karakter istorijsog.

"Smjena političkog establišmenta budi optimizam da ćemo u narednom periodu sa puno više zajedništa rješavati otvorena pitanja koja su od vitalnog značaja. Posao neće biti ni kratkoročan ni lak. Eleminisanje unutrašnjih podjela, izgradnja jakih institucija, nepristrasna distribucija pravde, zahtijevace punu posvećenost kako donosilaca odluka tako i onih koji su dužni da te odluke izvršavaju", napominje predsjednik.

Podjele u društvu, naglašava, odvraćaju fokus sa tema koje su krucijalno važne. Podjele su, ističe nadalje, nerijetko izazivane vjestački.

"Umjesto da iznova vodimo bitke koje su završene, vrijeme je da izađemo iz busija i da se okupimo oko onoga što je zajednički imenitelj svih a to je ljubav prema Crnoj Gori i želja za boljim životom", napominje on.

Pomirena Crna Gora je, dodaje, jedina prava Crna Gora. "Nikad više ne smijemo dozvoliti da se bilo koji pojedinac osjeća obespravljeno. Ne smijemo dozvoliti da neko zbog drugačijeg političkog opredeljenja bude uskraćen u životu. Moja misija su jednake šanse za sve građane", kaže Milatović.

Crna Gora, ističe, ostaje dio euroatlantske porodice. Ne smije biti odstupanja kada sagledamo aktuelni poliitčki kontekst koji je determinisan ruskim napadom na Ukrajinu, istakao je Milatović.

"U civilizacijskoj ravni za mene ne postoji dvojba oko toga gdje pripadamo. Pripadamo Evropi koja je ujedinjena", dodao je on.

Prioritet svih prioriteta biće ubrzavanje puta CG ka punopravnom članstvu u EU. "Svjesni smo da na tom putu postoje brojne obaveze. Cijenim da CG posjeduje potrebne kapacitete. Mogu reći sa sigurnošću da CG ima političku volju za ostvarenje cilja. Ne laskaju nam više isprazne titule lidera na ZB. Danas nakon više od decenije pregovora naše oči uprte su ka članstvu kao konačnom cilju i spremni smo da preduzmemo sve aktivnosti kako bi bili okončani započeti procesi", naveo je Milatović.

Politika mira stabilnosti i međusobne saradnje treba da bude temelj bilateralnih odnosa CG i zemalja regiona, ukazao je on.

"Slika vašeg prisustva je bolja poruka dobrosusjednih odnosa i demokratske zrelosti našeg regiona. U ime Crne Gore hvala vam na tome", poručio je Milatović.

Nastojaće, ističe, da bude faktor pomirenja i zajedništva na korist svakog građanina i društva u cjelini. "Ali ću istovremeno biti i korektivni faktor. Građane neću dijeliti na one koji su mi dali glas i one koji su tog dana drugačije mislili", kazao je.

"Zaklinjući se danas, dajem zavjet da ću predano raditi za boljitak Crne Gore i kao prvi međšu jednakima stajati čvrsto na braniku njenog ustavno pravnog poretka. Živjela Crna Gora", poručio je Milatović.

12:25 U Crnoj Gori riječ je bila i treba da ostane tvrđa od kamena, rekla je predsjednica parlamernta Danijela Đurović. Zakletva je nešto više, zato očekujem da izgovorena data rijec ima i težinu i ozbiljnost i odgovornost. Tu obavezu imamo mi kao donosioci odluka. Da afirmišemo jake i profesionalne institucije i doprinosimo napretku nase zemlje", navela je Đurović.

12:22 Sjednica počinje intoniranjem himne.

12:12 Stigao Milatović sa suprugom. Dočekala ih je predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

12:08 Na ceremoniju stigao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

12:05 Stigao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

12:02 Stigla predsjednica Kosova Vjosa Osmani i članovi predsjedništva BiH. 

11:59 Stigao odlazeći predsjednik Milo Đukanović.

11:57 Na linku možete uživo pratiti ceremoniju:

11:51 Na ceremoniju je stigao američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i ambasadorke SAD i VB, Džudi Rajzing Rajnke i Karen Medoks.

11:47 Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković neće prisustvovati inauguraciji Jakova Milatovića.

"Predsjedniku Milatoviću čestitam, hvala mu i na pozivu na inauguraciju, ali na nju se neću i ne mogu odazvati. Neću i ne mogu iz poštovanja prema svojim sugrađanima, ali i svima onima koji su uvijek dolazili na inaguracije crnogorskih vladara i predsjednika u prijestolnom Cetinju, naveo je Đurašković.

Prema njegovim riječima, Cetinje je istorijski, državni i kulturni centar Crne Gore, ono je u samim temeljima naše kuće.

"Poštujem demokratski izbor naših sugrađana i funkciju predsjednika, ali ne mogu i ne želim prisustvom podržati čin nepoštovanja i nerazumijevanja tradicije naše kuće-, zaključio je Đurašković.

11:34 Nezvanično iz parlamenta nam je saopšteno da će inauguraciji prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Ceremoniji će, kako je ranije najavljeno, prisustvovati lideri zemalja regiona. Takođe dolaze i specijalni izaslanici SAD, Velike Britanije i Njemačke za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, Stjuart Pič i Manuel Saracin.

Na inauguraciju su stigli bivši predsjednik države Filip Vujanović i premijer Igor Lukšić.

Novoizabrani predsjednik polaže zakletvu na dan kada ističe mandat njegovom prethodniku Milu Đukanoviću.

Protokolom je, u 17 sati i 30 minuta, predviđen koktel u Vili Gorica koji priređuje predsjednik Crne Gore sa suprugom.

Milatović je pobijedio na predsjedničkim izborima u drugom krugu, u kojem je osvojio blizu 60 odsto glasova.

Ustavom Crne Gore, usvojenim 22. oktobra 2007. godine, predsjednik države se bira neposrednim izborima na pet godina.

Od obnove nezavisnosti, 21. maja 2006. godine, funkciju predsjednika Crne Gore obavljao je Filip Vujanović, koji je bio izabran na predsjedničkim izborima 2008. i 2013. godine.

Đukanović je izabran na tu funkciju na predsjedničkim izborima 2018.   izvor: antena m



55 Komentara

섹파 Postavljeno 31-01-2024 06:39:13

find this site.I wanted to thank you for this great read!! 섹파

Odgovori ⇾

먹튀검증 Postavljeno 20-01-2024 13:31:29

A to a great degree brilliant blog passage. We are really grateful for your blog passage. fight, law usage You will find an extensive measure of techniques in the wake of heading off to your post. I was absolutely examining for. An obligation of appreciation is all together for such post and please keep it up. Mind blowing work. 먹튀검증

Odgovori ⇾

무료스포츠중계 Postavljeno 20-01-2024 12:16:42

I Was Eagerly Looking For Content Like This, Right To The Point And Detailed As Well Accordingly Depending Upon The Matter/Topic. You Have Managed This Greatly For Sure 무료스포츠중계

Odgovori ⇾

카지노사이트추천 Postavljeno 20-01-2024 10:54:01

I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to start my own Blog Engine blog now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it. 카지노사이트추천

Odgovori ⇾

드라마 다시보기 Postavljeno 18-01-2024 13:43:55

This web site really has all the information I wanted about this subject and didn't know who to ask 드라마 다시보기

Odgovori ⇾

영화 다시보기 Postavljeno 18-01-2024 13:37:42

Admiring the time and effort you put into your website and in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account. 영화 다시보기

Odgovori ⇾

한국야동 Postavljeno 18-01-2024 12:39:33

This web site really has all the information I wanted about this subject and didn't know who to ask 한국야동

Odgovori ⇾

누누티비 바로가기 Postavljeno 18-01-2024 12:36:02

Admiring the time and effort you put into your website and in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account. 누누티비 바로가기

Odgovori ⇾

오피가니 Postavljeno 18-01-2024 12:19:15

Awesome article, it was exceptionally helpful! I simply began in this and I'm becoming more acquainted with it better! keep doing awesome! 오피가니

Odgovori ⇾

뉴토끼 Postavljeno 18-01-2024 12:04:21

Admiring the time and effort you put into your website and in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account. 뉴토끼

Odgovori ⇾

밤토끼 Postavljeno 18-01-2024 11:59:40

Awesome article, it was exceptionally helpful! I simply began in this and I'm becoming more acquainted with it better! keep doing awesome! 밤토끼

Odgovori ⇾

툰코 Postavljeno 18-01-2024 10:47:01

This is worth it to read for everyone. Thank you for sharing good ideas to all your readers and continue inspiring us! 툰코

Odgovori ⇾

툰코 Postavljeno 18-01-2024 10:21:55

"Thanks for the valuable information and insights you have so provided here... 툰코

Odgovori ⇾

늑대닷컴 Postavljeno 18-01-2024 09:58:42

I was recommended this web website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. 늑대닷컴

Odgovori ⇾

섹스파트너 Postavljeno 18-01-2024 09:56:56

I am definitely enjoying your website. You definitely have some great insight and great stories 섹스파트너

Odgovori ⇾

메이저사이트 Postavljeno 18-01-2024 09:36:59

Superb article. Thanks to this blog my expedition has actually ended. 메이저사이트

Odgovori ⇾

누누티비 바로가기 Postavljeno 18-01-2024 09:30:34

This is worth it to read for everyone. Thank you for sharing good ideas to all your readers and continue inspiring us! 누누티비 바로가기

Odgovori ⇾

레드티비 Postavljeno 18-01-2024 08:55:04

I was recommended this web website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. 레드티비

Odgovori ⇾

뉴토끼 Postavljeno 18-01-2024 08:28:10

industry – to bring weed strains straight to you, discretely by our men on ground. 뉴토끼

Odgovori ⇾

티비몬 Postavljeno 18-01-2024 07:45:12

Thank you for your post, I look for such article along time, today i find it finally. this post give me lots of advise it is very useful for me 티비몬

Odgovori ⇾

뉴토끼 Postavljeno 18-01-2024 07:39:26

A very Wonderful blog. We believe that you have a busy, active lifestyle and also understand you need marijuana products from time to time. We’re ICO sponsored and in collaboration with doctors, deliveries, storefronts and deals worldwide, we offer a delivery service – rated #1 in the cannabis industry – to bring weed strains straight to you, discretely by our men on ground. 뉴토끼

Odgovori ⇾

Abogados de Accidentes de Carro en El Paso Postavljeno 16-01-2024 16:00:46

Abogados de Accidentes de Carro en El Paso Sobrellevar un accidente de auto significa tratar de entender el dolor y sufrimiento de las víctimas de accidentes. Además de todo el proceso de hospitalización inmediatamente después del accidente, medicinas, visitas postoperatorias, recuperación emocional y pérdidas de salarios.

Odgovori ⇾

seo service UK Postavljeno 10-12-2023 06:52:57

Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article. Thanks! keep rocking seo service UK

Odgovori ⇾

인제출장샵 Postavljeno 10-10-2023 13:23:53

The words in your post seem to be running off the sc인제출장샵reen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know.

Odgovori ⇾

카지노뉴스 Postavljeno 27-06-2023 12:27:06

카지노뉴스

Odgovori ⇾

슬롯체험 Postavljeno 27-06-2023 12:25:09

슬롯체험

Odgovori ⇾

스포츠분석 Postavljeno 27-06-2023 12:23:49

스포츠분석

Odgovori ⇾

신규사이트 Postavljeno 27-06-2023 12:22:15

신규사이트

Odgovori ⇾

먹튀사이트 Postavljeno 27-06-2023 12:21:21

먹튀사이트

Odgovori ⇾

온라인바카라 Postavljeno 27-06-2023 12:19:26

Great post 월드슬롯! I am actually getting 슬롯사이트ready to across this information 온라인슬롯, is very helpful my friend 온라인카지노. Also great blog here 슬롯게임 with all of the valuable information you have 안전슬롯. Keep up the good work 안전놀이터 you are doing here 메이저놀이터. 슬롯머신

Odgovori ⇾

카지노알공급 Postavljeno 27-06-2023 12:16:42

Great post AGA! I am actually getting AGA솔루션ready to across this information 알본사, is very helpful my friend 카지노솔루션. Also great blog here 슬롯솔루션 with all of the valuable information you have 슬롯사이트. Keep up the good work 온라인슬롯 you are doing here 온라인카지노. 슬롯머신

Odgovori ⇾

스포츠분석 Postavljeno 27-06-2023 12:14:47

Great post 먹중소! I am actually getting 먹튀중개소 ready to across this information 먹튀검증 , is very helpful my friend 먹튀검증. Also great blog here 온라인카지노 with all of the valuable information you have 먹튀검증사이트. Keep up the good work 안전놀이터 you are doing here 안전놀이터. 검증사이트

Odgovori ⇾

야동보는곳 Postavljeno 27-06-2023 12:13:18

Great post 조개모아! I am actually getting 무료성인야동ready to across this information 무료야동사이트, is very helpful my friend 한국야동. Also great blog here 실시간야동 with all of the valuable information you have 일본야동. Keep up the good work 성인사진 you are doing here 중국야동. 무료야동

Odgovori ⇾

주소찾기 Postavljeno 27-06-2023 12:11:30

Great post 토렌트사이트! I am actually getting 야동사이트ready to across this information 먹튀검증사이트, is very helpful my friend 웹툰사이트. Also great blog here 성인용품 with all of the valuable information you have 스포츠중계. Keep up the good work 드라마다시보기 you are doing here 한인사이트. 무료야동

Odgovori ⇾

메이저사이트 Postavljeno 27-06-2023 12:09:55

Great post 먹중소! I am actually getting 먹튀중개소ready to across this information 토토사이트, is very helpful my friend 먹튀검증. Also great blog here 온라인카지노 with all of the valuable information you have 먹튀검증사이트. Keep up the good work 안전놀이터 you are doing here 먹튀사이트. 검증사이트

Odgovori ⇾

성인사진 Postavljeno 27-06-2023 12:06:32

Great post 조개모아! I am actually getting 무료성인야동ready to across this information 무료야동사이트, is very helpful my friend 한국야동. Also great blog here 실시간야동 with all of the valuable information you have 일본야동. Keep up the good work 성인사진 you are doing here 중국야동. 무료야동

Odgovori ⇾

jsimitseo Postavljeno 01-06-2023 09:51:34

Clever Life is an AUSTRALIA brand that sell Smart home products. Such as downlights, flood lights, ceiling fans and so on. outdoor flood lights

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 01-06-2023 07:35:59

I like review sites which grasp the cost of conveying the fantastic helpful asset for nothing out of pocket. I genuinely revered perusing your posting. Much obliged to you! cfa mock exam free

Odgovori ⇾

jsimitseo Postavljeno 29-05-2023 15:20:13

Such an exceptionally valuable article. Extremely intriguing to peruse this article.I might want to thank you for the endeavors you had made for composing this amazing article. car insurance

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 29-05-2023 14:31:58

stunning, awesome, I was thinking about how to cure skin inflammation normally. what's more, discovered your site by google, took in a ton, now i'm somewhat clear. I've bookmark your site and furthermore include rss. keep us refreshed. roblox scripts

Odgovori ⇾

jsimitseo Postavljeno 29-05-2023 08:14:43

I like review sites which grasp the cost of conveying the fantastic helpful asset for nothing out of pocket. I genuinely revered perusing your posting. Much obliged to you! hard money lenders new jersey

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 27-05-2023 12:35:17

The author is energetic about acquiring wooden furniture on the web and his investigation about best wooden furniture has realized the plan of this article. Europa vakanties

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 26-05-2023 13:21:09

This is in like manner an OK post which I really refreshing scrutinizing. It isn't every day that I have the probability to see something like this.. sihoki alternatif

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 26-05-2023 13:01:51

Much obliged to you for your post, I search for such article along time, today I discover it at long last. this post give me heaps of prompt it is extremely helpful for me. overwatch 2 overwatch graphics

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 26-05-2023 13:01:51

Much obliged to you for your post, I search for such article along time, today I discover it at long last. this post give me heaps of prompt it is extremely helpful for me. overwatch 2 overwatch graphics

Odgovori ⇾

jsimitseo Postavljeno 25-05-2023 11:59:09

I just got to this astonishing site in the relatively recent past. I was really caught with the bit of assets you have here. Enormous thumbs up for making such brilliant blog page! 토토사이트

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 25-05-2023 11:22:42

A debt of gratitude is in order for such an extraordinary post and the audit, I am completely inspired! Keep stuff like this coming. dispoguide.com

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 25-05-2023 07:52:18

Tech Lawyer Andrew S. Bosin drafts technology contracts and SaaS agreements is based in New Jersey and represents entrepreneurs across the US. tech contract lawyer

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 24-05-2023 16:19:33

I am searching for and I want to post a remark that "The substance of your post is magnificent" Great work! risk assessment and vulnerability analysis

Odgovori ⇾

jsimitseo Postavljeno 24-05-2023 14:05:09

Extremely pleasant and fascinating post. I was searching for this sort of data and appreciated perusing this one. Continue posting. Much obliged for sharing. 먹튀검증사이트

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 24-05-2023 06:59:48

Such an exceptionally valuable article. Extremely intriguing to peruse this article.I might want to thank you for the endeavors you had made for composing this amazing article. 카지노 꽁머니

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 23-05-2023 09:51:15

Such an exceptionally valuable article. Extremely intriguing to peruse this article.I might want to thank you for the endeavors you had made for composing this amazing article. hiring a pi to find someone

Odgovori ⇾

olivia rhode Postavljeno 23-05-2023 09:44:46

I have been using services from the sites down below and you won't believe it, it's really helpful for me with such ease and smoothness. Whenever I get into trouble while logging in or signing up to my account, I use these sites to deal with my issues and it has been really great help and i suggest you to others to use it these sites. Visit : https://sites.google.com/tomsazure.com/paypal-login/ https://sites.google.com/metamaaslogi.com/metamaskextension/ https://sites.google.com/365cryptocurrencies.com/phantomwalletextensions/home Download MetaMask PayPal Login Phantom Wallet MetaMask Chrome Extension Me

Odgovori ⇾

jsimitseo Postavljeno 23-05-2023 08:56:34

Great blog. I delighted in perusing your articles. This is really an awesome perused for me. I have bookmarked it and I am anticipating perusing new articles. Keep doing awesome! 안전한 토토사이트

Odgovori ⇾

Adilkhatri Postavljeno 23-05-2023 07:13:55

I like review sites which grasp the cost of conveying the fantastic helpful asset for nothing out of pocket. I genuinely revered perusing your posting. Much obliged to you! Louisville Private Investigator

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.