Društvo

FILIP KUNČER NAJBOLJI U KOTORU: Otvorio sam sezonu na odličan način na zahtjevnoj stazi i u jakoj konkurenciji

(15 riječi)

Mladi crnogorski automobilista Filip Kunčer još jednom je pokazao svoj talenat, a nedavno je bio najbolji na brdskoj trci koja je vožena na stazi Kotor – Trojica.

U organizaciji auto-moto sportskog kluba Kotor, pred zavidnim brojem gledalaca i u konkurenciji 138 takmičara, Kunčer je slavio u najjačoj Super Production klasio 2000, odnosno u generalnom plasmanu crnogorskog šampionata.

U razgovoru za Meridian Sport, Kunčer je sumirao utiske sa prve trke u novoj sezoni.

“Moram priznati da je trka u Kotoru bila sjajna za mene. Na odličan način sam otvorio sezonu pošto sam uspio da ostvarim trijumf u generalnom plasmanu za šampionat Crne Gore, a takođe i da dođem do drugog mjesta u šampionatu CEZ u grupi 5”, rekao je Kunčer.

Vozeći svoju Alfu Romeu 147 SP Kunčer je bio dominantan na stazi.

“Presrećan sam zbog ostvarenog uspjeha naročito jer sam po prvi put nastupio u novom automobilu. U pitanju je mnogo brži od onoga iz prethodnih sezona. Znao sam da neće biti lako, pogotovo jer smo posljednje pripreme odradili uoči same trke. Na kraju sam uspio da je na najbolji mogući način odvozim i da ostvarim zacrtano”, rekao je Kunčer.

Konkurencija na trci u Kotoru je bila izuzetno jaka, a Kunčeru je izmaklo prvo mjesto u generalnom plasmanu šampionata CEZ.

“Imao sam dobru konkurenciju u šampionatu CEZ na zahtjevnoj trci. Bio sam drugi iza iskusnog hrvatskog vozača Saše Radole. Pad koncentracije u prvoj vožnji i par grešaka su me koštale pobjede, ali vjerujem da ću to ispraviti na narednoj trci”, istakao je on.

Kunčer je dodao da mu je ove sezone cilj da se pojavi u nekoliko trka koje se boduju za šampionat Evrope.

“Sljedeća trka očekuje nas na Tari. Tamo se takođe održava šampionat CEZ. Ove godine mi je cilj da ostvarim što bolji plasman u tom šampionatu, ali i da upišem nekoliko nastupa u trkama koje se boduju za šampionat Evrope”, zaključio je Kunčer.



Povezani članci...

1 Komentara

okbet Postavljeno 25-05-2023 08:51:30

This post is very simple to read and appreciate without leaving any details out. Great work! mma betting odds

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.