Ekonomija

Drakić:Poljoprivredna proizvodnja perspektivna grana crnogorske ekonomije

(15 riječi)

Naši poljoprivrednici i kompanije, njih više od 20, uspješno su se predstavili na 90. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore Crne Gore. Bila je to prilika da se sa njihovim kvalitetnim proizvodima i uslugama upozna, kako se procjenjuje, 140.000 posjetilaca Sajma koji je okupio 1.100 učesnika iz 21 države. Brojne nagrade za kvalitet za crnogorske izlagače - ukupno 111 priznanja - ni ove godine nijesu izostale, saoopšteno  je iz PKCG.

Crnogorske izlagače obišla je predsjednica Privredne komore dr Nina Drakić, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zvaničnici više država-učesnica, kao i brojni posjetioci.

Predsjednica Drakić istakla je da je poljoprivredna proizvodnja izuzetno perspektivna grana crnogorske ekonomije, te da ova krovna asocijacija privrede snažno podržava taj sektor, kao i proizvođače.

- Ovo potvđuje činjenica da su naši proizvođači osvojili više od stotinu nagrada na Novosadskom sajmu - kazala je ona, ocijenivši da je proizvodnja zdrave hrane stub razvoja naše ekonomije.

Prema njenim riječima, ono što dodatno ohrabruje, pored značajnih nagrada, jeste i broj izlagača, koji je iz godine u godinu sve veći.

- Naša ponuda ove godine je jako raznovrsna, od proizvođača mesa do brašna, što nas posebno raduje, a privrednici su izuzetno zadovoljni sa kontaktima i sastancima u okviru Sajma - rekla je Drakić.

Ona je takođe istakla da će Privredna komora nastaviti da radi na unapređenju saradnje domaćih poljoprivrednih proizvođača sa Regionom.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.