Društvo

A ko ste Vi?

(15 riječi)

Crna Gora je na ivici političkog poniranja, u pravnoj provaliji je poodavno, Ljeto je Gospodnje 2023. godine. Digresija: u ova doba 2022. godine, premijer Crne Gore je bio Zdravko Krivokapić. Zdravko se, ne baš tako davno, politički upokojio u Gospodu, po sopstvenoj želji.

 U nedjelju se održava prvi izborni ciklus za predsjednika Crne Gore. Drugi izborni ciklus, za samo dvije sedmice, gotovo je neizbježan. Cijeneći sve kandidate/kinje i njihovu izbornu trku, davanje kratke elaboracije na neke od njih, obaveza je svakog slobodoumnog, a umno - mraka oslobođenog čovjeka. To će pomoći i vama i meni. Daće vam odgovor na pitanje, ko ste Vi? Malo li je to?

 1. Broj jedan u zemlji i među kandidatima/kinjama je aktuelni šef države. Milo Đukanović - dovoljno rečeno, vjerujem.

 2. Kada se dalje gleda ponuda na predstojećim izborima, dolazimo do Andrije Raja Mandića, "ugroženog" profesionalnog Srbina, pripadnika Sedmog bataljona i puškomitraljesca na baterijama. Toliko je ugnjetavan godinama unazad da je sagradio privatne fabrike, a toliko je profesionalan da Vučiću unosi badnjak na Andrićevom vencu. Važno je naglasiti da se radi o osobi koja sjedi na optuženičkoj klupi, jer je Crnu Goru sa jatacima, nastojao teroristički baciti na koljena.

 3. Jakov Milatović - Ko se smatra Crnogorcem, a glasa za Jakova, taj glasa za potencijalni metak, jer "šta ako strada 10 Crnogoraca", riječi su Jakova Milatovića uoči ustoličenja njegovog političkog gazde - Joanikija. 

Crnogorac + glasa za Jakova = mazohista.

Btw (engl. by the way) tata Jakova Milatovića je isto bio ugrožen kao i Jakov, kao i Rajo iz tč. 2, pa je danilovgradski Mermer odveo u stečaj, a onda stavio katanac na kapiji. Jakov je inače šerpa ličnih i političkih kompleksa, iz koje ne prestaje da vri i ključa...

Politički miš u crkvenom kavezu Joanikija, koji čeka parče slanine koje će mu Joanikije baciti... Ako bude manje cijukao, a više radio... 

Na izdaji! 

"Oksfordski" fašista!

 4. Ljaljo, greota je od ovoga momka. Stvarno to mislim...

On se toliko muči. U ovoj kampanji, u ovom natezanju, s ovom ženom, s ovim časti mi... Kad sagledaš njegovu kandidaturu, dobiješ koktel LIP (lizanje i pljuvanje). Dritan, URA, saopštenja Borisa Bogdanovića, pomirenje URA i Demokrata, političko groktanje Moma Koprivice... 

Stvarno mi je žao ovog momka. 

Šalim se... Sjećate se Ljaljovog smijeha kad je opozvan Zakon o slobodi vjeroispovijesti? 

To je mali, uglađeni zajedljivac - polubrat Jakova, po tome. 

Dakle, crkveni miš br. 2 sa crvenom kravatom.

 Prije nego završim, podsjećanja radi, neka dobro zna svaki građanin/ka albanske nacionalnosti, a koji se premišlja i treba da pokaže "političku zrelost" na izborima, da nije bilo Mila Đukanovića krajem '90, oni bi u Malesiji, Plavu i Ulcinju doživjeli ono što su Albanci na Kosovu - progon i pokolj.

Neka se vide.

 Tvoja ruka će zaokruživanjem da kaže ko ste Vi, to da znate. Nećete se valjda politički, a onda i mentalno upokojiti kao Zdravko? 

 A ko ste Vi?0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.