Korona i dokolica

Bankrot temeljnih ljudskih vrijednosti

(15 riječi)

Piše: Sreten Vujović

Kada posmatramo  aktuelnu crnogorsku scenu, prosto nam nije jasno da li „pobjednici“ to što rade, čine iz neznanja ili jednostavno  rješavaju „domaći zadatak“ kome je ishod finaliziranje propasti Crne Gore.

Eto singapursko-južnokorejski kripto stručnjak, koji je  otpočeo tajno zaduživanje Crne Gore prije nego je postao „apostol“  u vladi Zdravka Svaštoljubivog, obradova nas viješću da u toku ove godine možemo očekivati bankrot! Postavlja se pitanje: Da li ovo priznanje treba da ga kandiduje za  „spasitelja“ poput  onog „stručnjaka“ koji je gurnuo (čitaj: ćušnuo) čovjeka u rijeku da bi ga spasio i napokon, objesio o banderu da se osuši!

Drugi markantan  primjerak je srpsko-crnogorski „Hudini“, koji je na cetinjskim protestima imao „magični“ pištolj; sad ga vidiš-sad ga ne vidiš! Jedan kolumnista je čak umjesto pištolja vidio  vibrator!? Vojvoda Draško iz „Gorskog vijenca“ u Mlecima je vidio britvulin koji su zamađijani ljudi prinosili vlastitim  nosevima od „po oke“! E, nosa okiđenoga!  U ovom periodu, nakon pada „Diktatora“, čarobnjaci će nam biti potrebni više nego  ekonomski ili pravni stručnjaci! „Hudini“ nas „obradova“ viješću da svako može „mlatiti“ zastavom „koju najviše voli“! Prešlo mu je izgleda u naviku mlaćenje i zastrašivanje partijskih drugova, pa bi da proširi svoju „djelatnost“  na vaskoliku „srpsku“ Crnu Goru! Pravi srpsko-crnogorski „Amazonac“! Koga je još briga za Ustav ove države, koji je pretrpio što ni jedan  Ustav  na svijetu nije, počev od njegovog „bucanja“ u sred Skupštine! I nikom ništa! Bilo bi interesantno znati da li svaki građanin Crne Gore ima pravo i u intimnim sferama da mlati đe stigne, onako,  čisto „kandićevski“? Time bi se krenuilo  i u oporavak ekonomije, jer bi institucija „hodača opanaka“ postala ponovo veoma profitabilna djelatnost.

Treći egzemplar je, onaj koji nikako da ode, koji je „čarobnjak“ vremensko prostornih-dimenzija, pa i nakon što je smijenjen, još aktivnije, u okviru smijenjene vlade, smjenjuje koga gođ stigne, čudeći se kako to aktuelni  predśednik Crne Gore smije koristiti svoje Ustavno pravo i raspuštiti Skupštnu, a od predśednice iste, napraviti manje kočopernu „raspuštenicu“! On zatraži da  Jakov Nejaki poništi taj Ukaz  čime bi, sa jedne strane, „Premijerov“ rok trajanja bio produžen, a ova  politička lakrdija „dobačila“ do predstojeće turističke sezone i otvaranja Grada teatra i ćiriličnih trgova  diljem crnogorskog primorja. Eto, dosta „igara (cirkusa)“ a za „hljeb“  će se pobrinuti „visokoplatežni“ turisti, kao i prošle godine, kada su po ekskluzivnim plažama pekli krmad, ćevape i ostale „đakonije“.

Kada se umorimo od „krkanluka“ prošetamo do Kraljičine plaže, đe  je nekad komplet ležaljki „mafiokratska“ vlast, za  dvije osobe, naplaćivala 50 eura (akcijska cijena), dok sada u  „oslobođenoj“  i „освеженој“ Crnoj Gori, možete da odmarate na „Jogi“ madracima! Cijena je  NULA eura, pod uslovom da ste kupili ćevape i „Apatinsko pivo“, po cijeni, ispod svake cijene!

„Само сложно, само снажно“ do bankrota!



Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.