Kultura

Ivan Jovović novi predsjednik Matice crnogorske

(15 riječi)

Skupština Matice crnogorske je na prijedlog Upravnog odbora za novog predsjednika izabrala mr Ivana Jovovića, člana Upravnog odbora MC od 2013. godine i predsjednika Ogranka Bar Matice crnogorske.

Petnaesta, vanredna Skupština Matice crnogorske održana je juče u Podgorici. Predsjedavajući, Ivan Ivanović, generalni sekretar Matice crnogorske je u ime delegata zahvalio dosadašnjem predsjedniku, književniku Draganu Raduloviću „na plodnoj saradnji, predanom radu i dostojanstvenom reprezentovanju u društvenom i kulturnom životu Crne Gore i u inostranstvu“.
Skupština Matice crnogorske je nakon izbora Ivana Jovovića za predsjednika, za novog člana Upravnog odbora izabrala dr Jasminu Nikčević, profesoricu  na Studijskom programu za francuski jezik i književnost Filološkog fakulteta UCG, dugogodišnju predśednicu nikšićkog Ogranka Matice crnogorske.

U obraćanju Skupštini nakon izbora Jovović se zahvalio na dobijenom povjerenju.

Velika je odgovornost pozicije predsjednika Matice crnogorske u crnogorskom društvu imajući u vidu da za protekle tri decenije, od utemeljenja ove organizacije, zahvaljujući stručnom i posvećenom radu, te postavljenim moralnim uzusima ljudi, koji su u funkcionalnom smislu, reprezentovali Maticu crnogorsku, ostavili neizbrisiv trag u crnogorskoj kulturi i dali značajan doprinos oblikovanju savremenog identiteta crnogorskog naroda, o čemu svjedoče i najviša državna priznanja Matici crnogorskoj – navodi se u saopštenju sa Skupštine Matice crnogorske.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.