Sagovornici

Đukanović: “Zarobljena” država je postala dio NATO-a, a ovako “oslobođena” – rak-rana Zapadnog Balkana

(15 riječi)

Od onog što je najvažnije za državu i društvo ne bih uradio ništa drugačije. Kada pogledate ovo što imamo kao iskustvo posljednje tri godine, to posrtanje Crne Gore nakon promjene vlasti, možda dođete do zaključka da smo išli i brže od realnog, da smo ostvarili i više od mogućeg, ocijenio je bivši predsjedik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru za slovenačku RTV 365, sa Boštjanom Anžinom.

Komentarišući prigovore pojedinih kako je Crna Gora bila “zarobljena država” u vrijeme prethodne vlasti, Đukanović kaže da je potrebno izokrenuti takvu tezu i sagledati stvar iz ove perspektive:

“Ta ‘zarobljena’ Crna Gora je voljom NATO-a primljena u NATO, a onda je nakon tri godine od promjene vlast i ‘oslobođenja’ postala rak-rana zapadnog Balkana. Da li Vam tako nešto djeluje logično? Ne, djeluje glupo i glupo je. Ali politička glupost ne stanuje samo na Zapadnom Balkanu, već mnogo šire.”

Govoreći i o buđenju mnogih retrogradnih vrijednosti u posljednje vrijeme u našoj državi, Đukanović to vidi kao oživljavanje onoga što se smatralo sahranjenim u trenutku potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

“Dolazi do pokušavanja ostvarivanja sahranjenih ciljeva u nekom novom vremenu. Zašto takvi misle da je ovo pravo vrijeme za takve poteze? Upravo zbog Rusije. Rusija se uvijek poigrava sa antievropskim vrijednostima i ovdje je našla plodno tle jer već tri godine nemamo proevropsku poitiku na čelu Crne Gore”, stava je Đukanović.

Intervju Đukanovića sa Anžinom možete pogledate na LINKU.1 Komentara

wtetenby Postavljeno 17-10-2023 03:01:33

Dear immortals, I need some wow gold inspiration to create.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.