Sagovornici

Đukanović: “Zarobljena” država je postala dio NATO-a, a ovako “oslobođena” – rak-rana Zapadnog Balkana

(15 riječi)

Od onog što je najvažnije za državu i društvo ne bih uradio ništa drugačije. Kada pogledate ovo što imamo kao iskustvo posljednje tri godine, to posrtanje Crne Gore nakon promjene vlasti, možda dođete do zaključka da smo išli i brže od realnog, da smo ostvarili i više od mogućeg, ocijenio je bivši predsjedik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru za slovenačku RTV 365, sa Boštjanom Anžinom.

Komentarišući prigovore pojedinih kako je Crna Gora bila “zarobljena država” u vrijeme prethodne vlasti, Đukanović kaže da je potrebno izokrenuti takvu tezu i sagledati stvar iz ove perspektive:

“Ta ‘zarobljena’ Crna Gora je voljom NATO-a primljena u NATO, a onda je nakon tri godine od promjene vlast i ‘oslobođenja’ postala rak-rana zapadnog Balkana. Da li Vam tako nešto djeluje logično? Ne, djeluje glupo i glupo je. Ali politička glupost ne stanuje samo na Zapadnom Balkanu, već mnogo šire.”

Govoreći i o buđenju mnogih retrogradnih vrijednosti u posljednje vrijeme u našoj državi, Đukanović to vidi kao oživljavanje onoga što se smatralo sahranjenim u trenutku potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

“Dolazi do pokušavanja ostvarivanja sahranjenih ciljeva u nekom novom vremenu. Zašto takvi misle da je ovo pravo vrijeme za takve poteze? Upravo zbog Rusije. Rusija se uvijek poigrava sa antievropskim vrijednostima i ovdje je našla plodno tle jer već tri godine nemamo proevropsku poitiku na čelu Crne Gore”, stava je Đukanović.

Intervju Đukanovića sa Anžinom možete pogledate na LINKU.



1 Komentara

wtetenby Postavljeno 17-10-2023 03:01:33

Dear immortals, I need some wow gold inspiration to create.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.