Sagovornici

Marković pisala Raoniću: RTCG nije vaša prćija pa da vi odlučujete šta ćete objaviti, a šta cenzurisati

(15 riječi)

Neka vide građani kako se i na koji način zloupotrebljavaju i koriste naše institucije za lične potrebe, a sve na štetu svih građana Crne Gore, poručuje potpredsjednica Liberalne partije

Odbornica SO Nikšić i potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković uputila je otvoreno pismo direktoru RTCG Borisu Raoniću, ukazujući na, kako navodi, ne samo neprofesionalan odnos nego i njegovu zloupotrebu službenog položaja.

Pismo prenosimo integralno:

“Ja ne bih o Vama govorila drugim povodima, kao na primjer na koji ste način izabrani za generalnog direktora RTCG, odnosno, da li ste ili ne zakonito došli na to mjesto. Kao ni da li ste uopšte kompetentni da upravljate Javnim informativnim servisom, ni koliku platu UZIMATE jer je određujete sami, ni na osnovu čega UZIMATE varjabilu. Kao ni da li poštujete pravosnažnu presudu suda ove Države i da li je to krivično djelo ili ne. Zašto? Zato što za to postoje institucije sistema, koje su to dužne da rješavaju i zato se time neću baviti.

Ali hoću onim zašto ste, još uvijek na mjestu generalnog direktora RTCG, zaduženi. Nacionalni javni servis je servis svih građana, jer se finansira sa 20 miliona novca svih građana Crne Gore i to nije Vaša privatna kuća ili prćija pa da Vi odlučujete šta ćete objaviti, a šta cenzurisati.

Vi i direktorka TV Tomašević, svojim selektivnim djelovanjem, kršite Zakon o medijima i diskriminišete me tako što ne objavljujete moja saopštenja koja Vam kao odbornica SO NK i potpredsjednica jedne političke partije upućujem već duže vrijeme. Nekoliko puta sam se obraćala Ombudsmanki RTCG Danijeli Popović, koja Vas je sigurno upozorila da ne radite profesionalno već selektivno.

Ovo javno reagovanje podstaknuto ponovnom diskriminacijom mene kao javne djelatnice, jer ponovo niste objavili moje jučerasnje reagovanje na saopštenje Ombudsmana CG, ali ste njegovo nemušto i bezlično saopštenje prenijeli udarno u drugom dnevniku TVCG. Dužni ste bili, prema slovu Zakona, da u istom terminu preneste moje reagovanje na saopštenje Ombudsmana Bjekovića.

Znam ja da je to Vaš najbolji drugar, da se međusobno štitite i da iz ličnih razloga, nijeste postupili profesionalno. Stoga Vas javno prozivam i ukazujem javnosti na Vaš, ne samo neprofesionalni odnos nego i Vašu zloupotrebu službenog položaja.

Javno zahtijevam od Vas da moje reagovanje na saopštenje Ombudsmana Bjekovića objavite u istom treminu kao što ste to uradili sa njegovim saopštenjem, jer je to Vaša zakonska obaveza.

Neka vide građani kako se i na koji način zloupotrebljavaju i koriste naše institucije za lične potrebe, a sve na štetu svih građana Crne Gore. Moje mišljenje je da nezakonito sjedite na tom mjestu i da će te praviti ogromnu štetu dok god ste tu đe ste”.1 Komentara

wtetenby Postavljeno 17-10-2023 03:00:51

Dear immortals, I need some wow gold inspiration to create.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.