Sagovornici

GI 21. maj: Cnogorska politička scena je nenadmašna inspiracija za burlesku

(15 riječi)

Cnogorska politička scena je nenadmašna inspiracija za burlesku, vodvilj ili raznovrsne komediografske uradke. I najkraći osvrt na državne čelnike i javne funkcionere, parlamentarne stranke, njihove zvaničnike ili neočetničke popove podstiče na grohotan smijeh, ocijenili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Naravno, smijeh neće promijeniti odvratne prilike ali može vam svaki dan učiniti podnošljivijim. Zamislite zemlju koja je izabrala za predsjednika države klerikalizovanog bankarskog službenika koji je pritom i replika marionetske i anticrnogorske politike od prije tri decenije. Ili, zamislite zemlju gdje imate rastrojenog mandatara koji pokušava da sastavi kripto-evropsku vladu od Vučićevih i ruskih agenata, lokalnih populističkih pacera, Joanikijevih doušnika, Dpsovskih konvertita i rutinskih politikanata”, kažu u GI 21. maj.

Ili, dodaju, zamislite zemlju u kojoj postoje građani koji misle da je svaka promjena ljekovita i da državne poslove treba da vode politički balavci sa iskustvima stečenim na tupavim nvo kursevima posvećenim “uspješnom liderstvu”.

“Ili, zamislite zemlju u kojoj opstaje politička “pamet” koja i danas bira one koji su najsličniji onima iz vremena kada je crnogorska većina uništila budućnost svoje đece kličući agresorskoj i zločinačkoj Miloševićevoj politici. Ili, zamislite zemlju u kojoj je bivši režim dvije decenije sprovodio pravne reforme dok su nicali korumpirano pravosuđe, podmićena policija i rojili se kriminalni klanovi”, ističe se u saopštenju GI 21. maj.

Navode dalje, ili, zamislite zemlju u kojoj se godinama vodi dehumanizirajuća ekonomska politika u interesu ekstremne manjine na vlasti i oko vlasti dok “slobodni preduzetnici” ćute kao zaliveni, poslovna udruženja i sindikati fingiraju snagu a mladi maštaju o radu u parazitskoj javnoj upravi.

“Ili, zamislite zemlju u kojoj se decenijama istrajavalo u masovnoj podršci konvertitsko-podvaljivačkoj DPS politici ili što mislite o javnosti koja vjeruje šoviniziranoj i kraditeljskoj crkvi iz druge države i njenim prislužiteljskim partijama koje se muče pod teretom “ugroženog srpstva”. Ili, zamislite zemlju u kojoj 80 odsto građana podržava pristupanje EU a većina glasa za partije čiji članovi bi iz reda mogli biti Vučićevi poltroni i špijuni, Porfirijevi dobošari ili Putinovi propagandisti po cijeni od tri rublje. Odista, kada zamislite takvu zemlju, onda i treba da se grohotom smijete”, zaključuju u GI 21. maj.1 Komentara

wtetenby Postavljeno 17-10-2023 02:57:26

Dear immortals, I need some wow gold inspiration to create.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.