Politika

Marković: Milatović se grubo i otvoreno miješa u rad mandatara i sastav nove Vlade za čije rezultate neće snositi odgovornost

(15 riječi)

Skandalozna izjava predsjednika dijela građana Crne Gore, koji se u izuzetno važnom političkom trenutku za državu, ponaša izvan svojih nadležnosti koje ima po Ustavu i zakonu, kazala je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Milatović, navodi ona, nema nadležnost, da predloženom mandataru - predlaže i sastavlja Vladu. 

“Direktno se miješa u unutrašnju i spoljnu politiku, koja pripada Vladi i kreira pravac njenog djelovanja tako što, mimo volje mandatara nameće subjekte za koje je mandatar Spajić javno rekao, zašto ne želi da se nađu u njegovoj Vladi”, kaže Marković. 

Potpuno je, ističe, nedemokratski i nezapamćeno da se jedan predsjednik tako grubo i otvoreno miješa u rad mandatara i sastav nove Vlade za čije rezultate neće snositi odgovornost. 

“Ali hoće da bude tutorte Vlade! To nema veze sa demokratijom. To su klasični potezi koji podsjećaju na samovolju i autokratski način vladanja. Nema sumnje da su ga Vučić i crkva Srbije uzeli pod svoje. Milatoviću povucite se sa mjesta Institucije Predsjednika Crne Gore, jer u ovom kratkom vremenu ste pokazali, u više navrata, da nijeste za tu funkciju”, zaključila je Marković. 

 0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.