Ekonomija

Turska kompanija „Zeren Group“ zainteresovana za otvaranje banke u Crnoj Gori

(15 riječi)

Generalni direktori u Ministarstvu finansija, Danko Dragović, nadležan za ekonomsko finansijski sistem i Bojan Paunović,  nadležan za državni budžet, razgovarali su sa turskim ambasadorom u Crnoj Gori nj.e. Baris Kalkavanom i direktorom turske kompanije „Zeren Group“,  Mustafom Yigit Zerenom, koji je i potpredsjednik Turske privredne komore u Crnoj Gori. 

U skladu sa informacijama sa skorašnjeg sastanka ambasadora Kalkavana u Ministarstvu fiansija o postojanju velike zainteresovanosti turskih investitora za ulaganje u Crnu Goru, danas je ukazana prilika jednoj od njih da predstavi svoje investicione ideje. Naime Zeren Group , koja već 50 godina uspješno posluje u Turskoj, kao i u šest drugih zemalja, izrazila je namjeru da proširi postojeće poslovanje u Crnoj Gori, ulažući sopstveni kapital u otvaranje banke. Kompanija, takođe posluje u oblasti energetike i metalne industrije. 

Generalni direktor u Ministarstvu finansija, Danko Dragović ocijenio je pozitivnom inicijativu za dodatnim širenjem bankarske ponude u Crnoj Gori, ističući da je bankarski sektor stabilan i da posluje profitabilno, dodavši da su odluke o otvaranju banaka i tehničke procedure u vezi sa tim procesom u nadležnosti Centralne banke Crne Gore. 

Predstavnike Zeren Group-e upoznao je sa važećom zakonskom regulativom u oblasti bankarastva, kao i sa postojećim trendovima na ovom tržištu, saopšteno je iz Minisatrstva finansija. 

Generalni direktor za državni budžet, Bojan Paunović kazao je da Ministarstvo finansija ostaje raspoloživo za punu podršku u dijelu svojih nadležnosti, ocjenjujući da su bankarska stabilnost, kao i potencijalne investicije od značaja za javne finansije. 

Dogovoreno je da se, nakon upoznavanja drugih nadležnih institucija sa namjerom zainteresovane kompanije, kao i nakon pokretanja neophodnih procedura, po potrebi organizuje i novi radni sastanak u Ministarstvu finansija.

Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.