Politika

Marsela: Razočarani smo odlukom odlazeće vlade, bilo je prirodno da podrže Italiju

(15 riječi)

Veze između Italije i Crne Gore su takve i duboke da takvu odluku sigurno nijesmo očekivali. Za NATO saveznika koji teži da se pridruži EU, trebalo bi da bude prirodno da podrži kandidaturu Rima – rekla je ambasadorka Italije u Crnoj Gori  Andreina  Marsela za Pobjedu  povodom odluke Vlade Crne Gore da za EXPO 2030. podrži Saudijsku Arabiju, a ne Italiju.Italija je sa razočaranjem saznala da je sadašnja  odlazeća vlast odlućila da podrži Rijad, a ne Rim, rekla je ambasadorka Marsela.

Kancelarija za međunarodne izložbe (BIE) je objavila da je za organizaciju Svjetske izložbe 2030. pet zemalja podnijelo kandidature: Ruska Federacija (Moskva), Republika Koreja (Busan), Republika Italija (Rim), Ukrajina (Odesa) i Kraljevina Saudijska Arabija (Rijad). U međuvremenu, kandidature su povukle Ruska Federacija i Ukrajina, tako da su aktuelne kandidature Republike Koreje, Republike Italije i Kraljevine Saudijske Arabije.

Abazović je na sjednici Vlade danas  rekao da će Crna Gora svoj glas dati Saudijskoj Arabiji, jer je, kako je rekao, Rijad već pobijedio, sa podrškom 128 zemalja.

“Interes Crne Gore da podrži ovu odluku je u tome što oni učestvuju u izgradnji jednog prosvjetno-edukacionog objekta u Crnoj Gori. Mislim da bilo bi racionalno da iskoristimo da oni jednom sumom višemilionskom podrže Univerzitet Crne Gore. Sve ostalo nije toliko racionalno, nemamo ništa protiv ostalih... Razumijem priče EU, EU, EU, ali Rijad su podržale i Grčka, Francuska, Bugarska, Španija. Treba da donesemo laganu odluku po mom sudu i to je to”,izjavio je premijer Abazović.

On  je rekao i da su imali zahtjev da podrže Rim, jer je, kako je rekao, bivši ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić uputio notu da ćemo podržati Italiju bez odluke vlade, navodeći da to nije bila ispravna odluka.

“U Rijadu ćemo imati još bolji štand, više prostora, vjerovatno besplatno. To su stvari protokolarnog karaktera, neka se narod druži, spaja, neka se predstavljaju sve zemlje. Pobjednik je već poznat i mislim da ne treba da mi budemo van stroja” , rekao je Abazović.

B.P.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.