Politika

Zaboravljena obećanja: Šta je sve Milatović govorio građanima Podgorice u kampanji za lokalne izbore u Glavnom gradu

(15 riječi)

Crnogorski političari već odavno u toku predizbornih kampanja nose pune kofere obećanja, koje prosipaju pred svoje glasače. Većina obećanja ma koliko velika ili mala bila brzo se rasprše kao nedosanjani snovi, a građani ostanu uskraćeni za realizaciju ''kapitalnih'' projekata koji dolaze iz usta političara, kojima su makar pred izbore puna lijepih projekata, kojima će poboljšati život njihovih glasača.

Jedan od upečatljivijih predizbornih nastupa na posljednjim lokalnim izborima u Podgorici imao je i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović, koji je tada predvodio izboru listu Pokreta Evropa sad.

Iako je zbog izbornog rezultata te liste bio već viđen na mjestu gradonačelnika, nakon neuspješne predsjedničke kandidature njegovog partijskog kolege Milojka Spajića, Milatović je sa klupe za rezervne igrače uskočio u predsjedničku izbornu trku i na kraju u drugom krugu osvojio predsjednički mandat.

Trijumfom na predsjedničkim izborima ostavio je prostor partijskoj koleginici Oliveri Injac da bude izabrana za gradonačelnicu Glavnog grada i da realizuje sve ono što je Milatović obećavao u toku predizborne kampanje.

A obećavao je Milatović i šakom i kapom.

Iako većina njegovih obećanja nije bilo u nadležnosti gradonačelnika, Milatović je zanesen svojom prethodnom funkcijom građanima Podgorice obećao povećanje plata i penzija.

Naravno do toga nije došlo, jer takva odluka nije u nadležnosti gradonačelnika, te stoga je ostalo samo prazno predizborno obećanje.

Iako je obećao bolju dostupnost kontejnera za smeće, uklanjanje divljih deponija, Podgorica u posljednje vrijeme bilježi ružne scene sa prepunim kontejnerima i smećem koje se neredovno odnosi.

Naravno, kao i većina crnogorskih političara Milatović je obećao nove bulevare, škole, biznis distrikte, muzeje i pozorišta, od megalomanskih obećanja građani su dobili jedino oprost dažbina jednoj vjerskoj organizaciji.

Građani Podgorice umjesto poboljašanja života u Glavnom gradu dobili su nove namete, pa je tako porez na nekretnine povećan 3 puta, a i cijene komunalija, prvenstveno vode su skočile.

Iako mu je profesionalizacija gradske uprave bila visoko kotirana na agendi, uprava je popunjena političkim kadrovima, jer su funkcije u Glavnom gradu služile za trgovinu i potkusurivanje tokom pregovora o formiranju lokalne vlasti.

Partijsko zapošljavanje penzionera, udomljavanje rodbine u upravnim odborima za tili čas je preplavilo ideju profesionalizacije gradske uprave, jer su svi morali biti namireni.

Čini se da je jedina ostvarljiva ideja tada nosioca lista Jakova Milatovića bila ona o polomljeni pločicama ispred jedne zgrade u City kvartu. No, ulijetanjem u trku za predsjednika, ta mala slomljena pločica je izgubila na značaju i njom će morati das e ozbiljno pozabave njegovi naslednici, ukoliko žele da njegova zaostavština iz predizborne kampanje dobije makar jedan pozitivan epilog.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.