Ekonomija

Samit”Pojas i put 2023“ otvoren u Hong Kongu

(15 riječi)

Samit „Pojas i put 2023“, koji su zajedno organizovali Vlada Specijalnog administrativnog regiona Hong Konga (HKSAR) i Savjet za trgovinski razvoj Hong Konga, otvoren je danas. Samit je privukao skoro 6.000 vladinih zvaničnika, poslovnih lidera, preduzetnika i predstavnika firmi u razvoju iz skoro 70 zemalja i regiona. Više od 100 inostranih i kineskih delegacija učestvuje u aktivnostima samita.

Hong Kong je oduvijek bio zagovornik, saradnik i korisnik Inicijative „Pojas i put“ (BRI), rekao je Džon Li, glavni izvršni direktor HKSAR-a u svom govoru na svečanom otvaranju samita.

„Hong Kong treba da proširi saradnju sa partnerima BRI na širokom spektru oblasti, kao što su trgovina i investicije, inovativna tehnologija i razvoj infrastrukture, kako bi se postigao zajednički prosperitet“, rekao je Li.

d svog osnivanja 2016. godine, ,,Samit Pojas i put“ postao je najveća i najznačajnija poslovna investiciona platforma za preduzeća iz matičnog dijela Kine, Hong Konga i inostranstva.

Ove godine obilježava se desetogodišnjica BRI. Pored konsolidacije tržišta kao što je Asocijacija zemalja jugoistočne Azije, na Forumu je održana nova sjednica posvećena razvoju bliskoistočnog tržišta, saopštio je Mediabiro.

B.P.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.