Ekonomija

Predsjednica Drakić posjetila kompaniju Terna

(15 riječi)

(Foto: PKCG)

Tokom razgovora sa italijanskim privrednim asocijacijama predstavnicima kompanija, koji se realizuju ove sedmice uz prvu zvaničnu posjetu Republici Italiji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, predsjednica Privredne komore dr Nina Drakić posjetila je sjedište italijanskog energetskog giganta TERNA.

Podsjećamo da je prva žila podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, puštena u rad 2019.  godine, čime je naša zemlja postala energetsko čvorište na Zapadnom Balkanu. 

Ekonomski parametri generisani komercijalnom upotrebom kabla dokazuju ispravnost odluke da se ostvari strateško parterstvo sa italijanskom Ternom, saopšteno je iz PKCG:

Na sastanku u ovoj kompaniji, realizovanom tokom posjete predsjednika  Milatovića, govorilo se o dosadašnjoj saradnji Terne sa crnogorskim energetskim kompanijama, u okviru čega je ocijenjeno da je projekat podmorskog kabla jedan od ključnih koji utiču na uvezivanje Crne Gore u mrežu evropskih energetskih sistema.

Zaključeno je da će se u planiranju narednih projekata, voditi računa o pojačavanju kapaciteta postojećeg kabla, što je od posebne važnosti i za Crnu Goru i njene energetske kompanije, koje imaju svoje strateško mjesto u energetskoj transkonekciji.

 Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.