Politika

Nikolić: Moraćemo još jednom da sjednemo sa Spajićem i vidimo što je ispunjeno

(15 riječi)

Moraćemo još jednom da sjednemo sa predsjednikom Vlade i vidimo što je od dogovorenih uslova ispunjeno i zauzmemo finalne stavove - poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić tokom rasprave o popisu u parlamentu

On je ukazao na to da je u vladajućoj većini bivši Demokratski front (DF) koji je u susret ovom popisu i inače svoju politiku zasnovao na tome da ima očekivanje da će u Crnoj Gori biti više Srba.

"Sad zamislite, kad vam dio vladajuće većine kaže da očekuje porast jedne nacionalne strukture, a pritom je dio strukture koja treba da kontroliše proces popisa. Kako možete da imate povjerenje u integirtet tog procesa? Zato smo, logično, uslovima za održavanje popisa pregovarali sa Vladom koja je bila raspoložena da na sto stavi zahtjeve opozicije. Međutim moraćemo još jednom da sjednemo sa predsjednikom Vlade i vidimo što je od dogovorenih uslova ispunjeno i zauzmemo finalne stavove",  poručio je Nikolić.

On je ukazao na to da u jednom dijelu opština fale popisivači, te da još nema softvera niti rješenja o softveru kojim bi svaki građanin trebalo da provjeri autentičnog podataka na popisnici.

"Možda je najbolje da se zapitamo kako smo došli u situaciju da premijer Milojko Spajić prihvati zahtjeve opozicije i civil.nog sektora za odlaganje popisa. Nijesu postojali uslovi za održavanje popisa kao što smo i sumnjali, a istovremeno namjere prehtodne Vlade nijesu bile dobre. Mislim da dobra namjera nije postojala ni kod Monstata. Monstat je tvrdio da uoči prethodno planiranog datuma za održavanje popisa postoje svi uslovi za to, a onda smo dva dana kasnije čuli da nema 1.700 popisivača. Tvrdilo se da će odgađanje državu koštati milione eura - da bi se na kraju ispostavilo da neće koštati ni euro ",  rekao je Nikolić.

Skupština će dana raspravljati o formiranju Odbora za praćenje poštovanja sporazuma o popisu - za to su glasali svi prisutni poslanici - njih 72.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.