Politika

Drumovi će poželjet’ ludaka

(15 riječi)

Kako mediji izvještavaju, SDT Vladimir Novović, dobitnik je godišnje nagrade “Šampion borbe protiv korupcije” američkog Stejt departmenta, a uručio mu je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Kao dijete sam obožavao  kaubojske filmove, ali za razliku od mojih drugara, uvijek sam navijao za Indijance, kada se o takvom sukobu radilo. Do dana današnjega je ostao princip da se uvijek nađem na strani slabijega, strani ugroženoga. Sjećam se dobro da su kolonizatori američkim Indijancvima davali neke bezvrijedne staklene đinđuve i tako dobijali zlato, kako su ga Indijanci nazivali, „žuto kamenje“! Kasnije su im davali „vatrenu vodu“ i njome kupovali duše!

Od tog vremena se, izgleda, ništa nije promijenilo u ponašanju „Amera“ i njihovih „emisara“  na Starom Kontinentu! Očigledni „egzemplari“  su Gabrijel Eskobar, Džudi Rajzing Rajnke, Kristofer Hil! Umjesto staklenih đinđuva oni nam sada nude Otvoreni Balkan, pravoslavnu „Džamahiriju“ u srcu Evrope, a dželatima  suverene i međunarodno priznate, Crne Gore, članice NATO saveza, „šakačke“ daju počasne doktorate,  nagrade za borbu protiv organizovanog kriminala, iako bi  dobitnicima tih nagrada pozavidio i čuveni narko bos  Carlo Escobar, „kralj kokaina“, koji je  iz zatvora upravljao Klumbijom, kao što i naši „pravednici“  iz  narko „klanova“ (klanovi su u Škotskoj plemićka  bratstva-koja ironija!!!) upravljaju   iz zatvora  Budvom i drugim opštinama đe mogu imati uticaja!

Sa druge strane imamo Ruse, koji nam takođe daruju „šarene laže“ i čine da  naša Crna Svetinja bude onaj prostor između „čekića i nakovanja“ presrećna što se neko śetio da od nas napravi „topovsko meso“!

Tako je bilo i najnovijeg rata! „Borićemo se do posljednjeg Crnogorca“, sprdali su se  kreatori tzv. Velike Srbije! A onda  se valja podśetiti proročke pjesme Vita Nikolića:

Drumovi će poželjet’ ludaka,
a ludaka više biti neće,
vjekovima za njima će plakat’
ojađeno nebo i drveće.

Na gradove udariće trava
i zavesti svoju strahovladu,
svi cvjetovi ostaće bez glava
da bi bili sa travom u skladu.

Neće biti toga ko će smjeti
da posumnja u sve k’o do sada,
poput teške omorine ljeti
svijetom će vladati dosada.

I ljudi će poći u povratak,
opčinjeni miniulim stoljećem…
Drumovi će poželjet’ ludaka,
a ludaka više biti neće…

Vito je pisao o proroku Matu Glušcu, ne sluteći da će i sam postati prorok!0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.