Kultura

Otvorena izložba istaknutog poljskog grafičara Vojćeha Soblevskog

(15 riječi)

Dana 25. marta u 10.00 časova u tržnom centru Big Fashion u Podgorici otvorena je izložba radova istaknutog poljskog grafičara Vojćeha Soblevskog.

Od danas 25. marta do petka, 29. marta možete se upoznati sa biografijama Poljaka koji su dali ogroman doprinos svjetskoj tehničkoj i naučnoj baštini.

Oni su doprinijeli razvoju medicine, matematike i fizike, te došli do izvanrednih otkrića, obogativši znanje naučnika širom svijeta, saopšteno je iz Ambasade Poljske u Podgorici.

 

Među biografijama prevedenim na crnogorski i engleski možete vidjeti prof. Zbignjeva Religu, prof. Mječislava Bekkera, Jana Čohralskog, Stefana Banaha, Aleksandra Dobu.

 „Tema i poruka izložbe koju danas otvaram su izuzetni ljudi koji su svojim znanjem, radom, ambicijom i herojskim stavom postigli nešto izuzetno u ekstremnim trenucima. Spojila ih je pripadnost poljskom narodu, bez obzira gdje su živjeli i radili, pozivali su se na svoj identitet. Nadam se da će čitanje njihovih biografija biti zanimljivo, proširiti vaša znanja i omogućiti vam da shvatite naš nacionalni duh“, kazao je Andžej Papiež, ambasador Republike Poljske u Podgorici, prilikom otvaranja izložbe.

 Ambasada Republike Poljske u Podgorici Vas poziva da posjetite izložbu, stoji u saopštenju.

 

B.P.

 



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.