Društvo

Galaxy AI dolazi na novi Galaxy Watch i dodatno motiviše korisnike da prate svoje zdravlje

(15 riječi)

Samsung je ranije ove godine započeo eru mobilne vještačke inteligencije uvođenjem serije Galaxy S24 i obećanjem da će uvesti Galaxy AI[1] na širem asortimanu uređaja. Sada to obećanje ispunjava i donosi Galaxy AI na Galaxy Watch, uz unaprijeđene popularne funkcije za praćenje zdravlja. Kombinovanjem moćne vještačke inteligencije na uređaju sa opsežnom aplikacijom Samsung Health, Samsung je na pravom putu da ponudi personalizovanije i bezbjednije iskustvo praćenja zdravlja nego ikada.

 

Napredna inteligencija za sveobuhvatnije uvide i motivaciju

 

Samsung ima misiju da ponudi napredno iskustvo praćenja zdravlja i dobrobiti, počevši od primjene korisnih i praktičnih uvida koji vam pomažu da bolje razumijete svoje zdravlje. Sada će vam, kombinovanjem Galaxy AI sa aplikacijom Samsung Health, nove funkcije za praćenje zdravlja pružiti sveobuhvatnije uvide u sopstveno zdravlje i dodatnu motivaciju da unaprijedite svoju dobrobit na dnevnom nivou. Uz funkciju „Ocjena energije“ (Energy Score)[2] možete bolje da razumijete svoje stanje na dnevnom nivou zahvaljujući kombinovanoj analizi parametara svog zdravlja uključujući prosječno vrijeme spavanja, konzistentnost vremena spavanja/buđenja, vrijeme spavanja, aktivnost prethodnog dana, broj otkucaja srca za vrijeme spavanja i varijabilnost otkucaja srca koja će vam pomoći da mirno provedete svoj dan[3]. Pored toga, uz LLM integraciju na uređaju ćete primati personalizovanije poruke o svojim rezultatima. „Savjeti za dobrobit“ (Wellness Tips)[4] vam pomaže da ostvarite lične ciljeve na polju zdravlja tako što nudi uvide, motivacione savjete i instrukcije na osnovu konkretnog cilja koji želite da postignete.

 

Veća preciznost i tačnost

Precizni i sveobuhvatni zdravstveni parametri su od suštinskog značaja za najbolje inteligentno iskustvo praćenja zdravlja. Zdravstveni algoritmi i napredni alati za praćenje pružaju sveobuhvatnije, personalizovanije i konkretnije uvide u kombinaciji sa AI. S obzirom na to da dobro zdravlje počinje dobrim noćnim odmorom, Samsung unapređuje svoj AI algoritam za san (sleep AI algorithm) kako bi pružio dodatne detaljne uvide u san. Novi pokazatelji sna za funkciju „Uvidi u spavanje“ (Sleep Insights) vam nude detaljniju i precizniju analizu kvaliteta sna kako biste bolje razumjeli obrasce spavanja i razvili bolje navike. Među ovim dodatnim parametrima su pokreti tokom sna, latencija spavanja, srčani ritam i respiratorna stopa tokom sna, pored već postojećih kao što su vrijeme hrkanja, nivo kiseonika u krvi i ciklus sna.

 

Potpuno nove funkcije za fizičku kondiciju nude inteligentna i jednostavna mjerenja fizičkog kapaciteta za prilagođenije treniranje, koja obično obezbjeđuje visokonapredna oprema. Pored pet nivoa intenziteta trčanja u okviru funkcije zona personalizovanog pulsa, novi detaljni parametar zone aerobnog graničnog / anaerobnog graničnog pulsa (Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) Heart Rate Zone)[5] podržava efikasno trčanje i brzo analizira učinak. Takođe, biciklisti mogu lako da izračunaju parametar funkcionalne granične snage (FTP) (Functional Threshold Power) za samo 10 minuta[6] i treniraju kao profesionalci korišćenjem personalizovanog indeksa snage na bazi AI analize podataka za maksimalan učinak. Alati za praćenje fizičke kondicije vam pomažu da pratite vježbanje i lakše napredujete. Uz novu funkciju rutina vježbanja (Workuot Routine) možete da kombinujete različite vježbe za personalizovano vježbanje i nesmetano prelazite na sljedeću vježbu bez pauze. Ostanite motivisani i pratite svoj napredak kad trčite ili vozite bicikl uz funkciju trkanje (Race)[7], koja poredi tekući i prethodni učinak na istim rutama.

 

„Širenjem Galaxy AI duž cijelog našeg ekosistema želimo da stvorimo potpuno nove mogućnosti uz unaprijeđeno i povezano iskustvo koje korisnicima nudi veću personalizaciju i inteligenciju“, izjavio je Džuno Park, potpredsjednik i direktor tima za planiranje proizvoda Galaxy ekosistema sektora za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Uvođenje Galaxy AI na Galaxy Watch je samo početak ovog procesa i uskoro ćemo izaći sa još više ovakvih novina u okviru ponude Galaxy uređaja.“

 

Ove nove funkcije će biti dostupne u toku ove godine na novom One UI 6 Watch u okviru Galaxy Watch linije. Ograničen broj korisnika Galaxy Watch će imati rani pristup Beta[8] verziji od juna. Ovo je samo djelić onoga što smo pripremili za korisnike i jedva čekamo da prikažemo svu moć Galaxy AI kada se integriše sa naprednim hardverskim ažuriranjima na novoj seriji Galaxy Watch. Pratite nas da biste bili u toku sa svim novostima.[1] Za određene Samsung AI funkcije može biti potrebno prijavljivanje na Samsung nalog. Samsung ne pruža nikakva obećanja, uvjeravanja ili garancije u vezi sa preciznošću, sveobuhvatnošću ili pouzdanošću rezultata koje daju AI funkcije. Dostupnost može da zavisi od modela uređaja. Galaxy AI funkcije su besplatne do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Za AI funkcije koje obezbjeđuju treća licu mogu važiti drugačiji uslovi.

[2] Služi isključivo u svrhu opšte dobrobiti i fizičke kondicije. Dostupan na Android telefonima (OS Android 10 ili novijim) i zahtijeva aplikaciju Samsung Health (v6.27 ili noviju). Potrebno je prijavljivanje na Samsung nalog. Podaci o zdravlju koje prati Galaxy Watch (Galaxy Watch4 ili kasnije puštene Galaxy Watch serije) sat moraju biti sinhronizovani sa aplikacijom Samsung Health. Potrebni su podaci o aktivnosti i snu barem od prethodnog dana i podaci o srčanom ritmu tokom sna.

[3] Nije namijenjena da zamijeni tradicionalne metode dijagnostike i liječenja.

[4] Dostupan na Android telefonima (OS Android 10 ili novijim) i zahtijeva aplikaciju Samsung Health (v6.27 ili noviju). Potrebno je prijavljivanje na Samsung nalog. Nije namijenjeno upotrebi za otkrivanje, dijagnozu, liječenje bilo kog zdravstvenog stanja. Rezultati služe samo za vašu ličnu upotrebu. Posavjetujte se sa zdravstvenim stručnjakom.

[5] Personalizacija zone pulsa funkcioniše kada se izabere aktivnost trčanja na otvorenom. Neophodno je da radi neprestano u trajanju od 10 minuta pri brzini trčanja od 4 km/h ili više.

[6] Za mjerenje personalizovanog FTP-a, Galaxy pametni telefon mora da bude povezan na mjerač snage. Za preciznije izračunavanje FTP-a, neophodno je povezati Galaxy Watch sa pametnim telefonom. FTP se automatski izračunava kada se bicikl vozi umjerenim do visokim intenzitetom u trajanju od preko 4 minuta uz priključen mjerač snage. Zahvaljujući mašinskom učenju, što korisnici češće voze bicikl, izračunate vrijednosti FTP-a će biti personalizovanije i preciznije. Mjerač snage za bicikl se podaje zasebno. Standardno trajanje FTP analize na profesionalnoj opremi traje do 1 sat u prosjeku.

[7] Funkcija trkanja je dostupna samo za trčanje i vožnju bicikla na otvorenom. Za mjerenja u svrhu poređenja je neophodno trčati istim putem kao što je prethodno definisano. Korisnici mogu da vrše poređenje izborom jednog od rezultata u vremenskom okviru od 14 dana. Poređenje rezultata putem funkcije trkanje je dostupno samo ako se krene sa istog mjesta kao prethodnog puta sa kojim se poredi. Ako su početne tačke različite, automatski se prebacuje na režim trčanja.

[8] One UI 6 Watch beta program će biti dostupan za korisnike modela Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic, Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro, Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic u Sjedinjenim Državama i Južnoj Koreji putem aplikacije Samsung Members.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.