Sagovornici

Zoran Vulević

OPIPAVANJE PULSA

(15 riječi)

Izjava poput Spajićeve u vezi dvojnog državljanstva je način da se „opipa puls“ svih koji brane suverenitet i integritet ove države čiji je,  „o tempora, o mores“,  upravo on predsjednik Vlade. Teško da je u pitanju  omaška ili njegovo nesnalaženje zbog brojnih pitanja novinara na različite teme, bez obzira što ni premijer ne može „sve da zna“ i pruži adekvatan odgovor u svakom trenutku.

Zašto tako mislim? Pa, prosto zato što se oko pitanja donošenja novog Zakona o dvojnom državljanstvu odavno uveliko priča i komentariše. Naglašenije ovih dana. Pa je, stoga, premijer mogao realno očekivati da će mu se i takvo pitanje postaviti, na koje će dati već pripremljen odgovor.

Inače, prilično je jednostavno, gospodine Spajiću pokazati lojalnost i dobronamjernost prema svojoj državi, pogotovu s vaše pozicije. O tome je suvišno trošiti riječi. Zato bih vam sugerisao da praksu „opipavanja pulsa“ ubuduće izbjegavate jer unosi nemir i nespokojstvo među građanima. Negativno utičući i na vaš politički rejting. Mlad ste čovjek, kažete već bogat, koji je „prošao svijet.“ Baš dobro ako je tako, jer vam upravo to omogućava da budete slobodni i smioni u rukovođenju Vladom, na dobrobit Crne Gore i njenih građana. Vođeni isključivo takvim interesima. U suprotnom, ako to ne činite, ako morate slušati one koji su vam omogućili da se nađete tu đe jeste, otvoreno nedobronamjerne prema državi u kojoj žive, onda vam, podrazumijeva se, ne možemo vjerovati. Obzirom da vam novac nije motiv za bavljenje politikom, vi ste, zaključak se nameće, čovjek karijerista prema kome, makar samo zbog toga, moramo biti barem sumnjičavi. Čak i da zanemarimo vaše prethodno političko djelovanje i javno dematovanje nekih sopstvenih tvrdnji, jer ne želimo biti maliciozni.

Ima nas, moguće naivnih, koji ponekad i na kratko pomislimo da bi vi Spajicu, mogli biti osoba koja će se na kraju pokazati kao lojalna svojoj državi. No, nekim vašim izjavama i postupcima veoma brzo razbijete takvu našu iluziju. Upravo jedna od takvih je i ova o dvojnom državljanstvu koja je i bila povod za ovaj tekst. Donošenje novog Zakona o dvojnom državljanstvu na prijedlog vladajuće većine značilo bi posrbljavanje Crne Gore, jer bi se ubrzo promijenio etnički sastav njenog stanovništva u korist onih koji sve čine da obesmisle njeno postojanje. I sve to vi vrlo dobro znate, zato izjavama koje takva nastojanja podstiču „ispitujete teren.“

Nemojte to da radite mladi čovječe! Neuporedivo je časnije izgubiti vlast, nego biti učesnik u izdaji zemlje. Jer time biste potvrdili da ste ličnost dostojna poštovanja. Da su vam vrata koja vode povratku na vlast širom otvorena. Jer kao mlad čovjek treba da ste svjesni da prljavi naum izdaje Crne Gore nikada neće proći. Ma koliko izgledalo da je to završena priča.  Kao čovjek u godinama iskusio sam dosta toga, a po nešto i naučio, zbog čega i vjerujem u takav ishod ponovne borbe za Crnu Goru.

Zato Spajiću, premijeru Vlade Crne Gore, ne zaboravite istinu, nebrojeno puta istorijski potvrđenu, da su, kao i u laži i u izdaji „kratke noge!“

 

 

 

 



1 Komentara

Proki Postavljeno 22-06-2024 19:41:57

Odličan tekst treba razumjeti suštinu

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.