Ekonomija

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

(15 riječi)

Upoznajte novu verziju Galaxy AI, unaprijeđenu jedinstvenim preklopnim formatom Galaxy Z serije i povezanog Galaxy ekosistema Galaxy Buds3 Pro donose unaprijeđen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama

Samsung Electronics danas je na događaju Unpacked u Parizu predstavio nove Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 mobilne telefone, kao i Galaxy Buds3 i Buds3 Pro bežične slušalice.

 

Ranije ove godine, Samsung je kročio u eru mobilne vještačke inteligencije, kroz snagu Galaxy AI. Predstavljanjem nove Galaxy Z serije, Samsung otvara sljedeće poglavlje Galaxy AI, u pokretu, kroz svestran i fleksibilan format, osmišljen za čitav raspon jedinstvenih mobilnih iskustava. Bilo da koriste veliki ekran Galaxy Z Fold, jedinstven FlexWindow uređaja Galaxy Z Flip ili koriste pun potencijal jedinstvenog FlexMode-a, novi Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 ponudiće još više mogućnosti za maksimalno korišćenje mogućnosti vještačke inteligencije. Ovi uređaji, izgrađeni na temelju istorije kompanije Samsung u izradi preklopnih formata, uz snagu Galaxy AI, donijeće jedinstveno, inteligentno i otporno preklopno iskustvo i omogućiće novu generaciju komunikacije, produktivnosti i kreativnosti, što se moglo čuti tokom predstavljanja ovih uređaja.

 

„Duga istorija inovacija kompanije Samsung omogućila nam je vođstvo u sferi mobilnih komunikacija, kao i stvaranje preklopnog formata uređaja i uvođenje ere mobilne vještačke inteligencije. Izuzetno nas raduje što danas možemo zajedno predstaviti ove dvije komplementarne tehnologije i otvoriti nove mogućnosti korisnicima širom svijeta,“ rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora kompanije Samsung Electronics. „Naši preklopni uređaji odgovaraju na jedinstvene potrebe svakog korisnika i sada nam, unaprijeđeni snagom Samsung Galaxy AI, donose do sada neviđeno korisničko iskustvo.“

 

Neprestane inovacije preklopnih uređaja Samsung, donijele su najtanju i najlakšu Z seriju do sada, osmišljenu za što lakše nošenje. Savršeno simetričan dizajn sa ravnim ivicama, daje uređajima prefinjen izgled, dok novi odnos ekrana na spoljnom okviru Galaxy Z Fold6 omogućava prirodnije iskustvo gledanja sadržaja, nalik onom na uobičajenim pločastim telefonima. Uz poboljšanje dizajna, nova Galaxy Z serija još je robusnija, za bezbrižnije korišćenje. Dvostruka „šina“ preklopnih šarki, sada je podržana poravnanom ivicom preklopa, kako bi bolje ''upila'' eventualne spoljne udarce. Takođe, poboljšani slojevi glavnog ekrana pomažu u smanjenju pregiba i održavaju čvrstinu. Posljednja generacija Galaxy Z pametnih telefona opremljena je i unaprijeđenim Armor Aluminum[i] i Corning® Gorilla® Glass Victus® 2[ii] staklom, što je čini najotpornijom Galaxy Z serijom do sada.

 

Osim pouzdanosti, velika pažnja posvećena je i performansama Galaxy Z serije: oba uređaja pokreće Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy[iii], najnapredniji Snapdragon mobilni procesor do danas, koji objedinjuje najbolje od središnje, grafičke i neuralne procesorske jedinice. Procesor je optimizovan za obradu zadataka vještačke inteligencije i donosi poboljšan grafički prikaz kao i generalno poboljšane performanse. Unaprijeđen je i sistem hlađenja, koji poboljšava rad uređaja zahvaljujući povećanoj jedinici kondenzacijskog hlađenja na Galaxy Z Fold6. Ista tehnologija je po prvi put primijenjena i za Galaxy Z Flip6.

 

Galaxy Z Fold6 – Produktivnost velikog ekrana podržana vještačkom inteligencijom

 

Novi Galaxy Z Fold6 donosi niz karakteristika i alata pokretanih vještačkom inteligencijom, koji unapređuju iskustvo velikog ekrana i uveliko doprinose produktivnosti u pokretu.

 

Karakteristika Note Assist[iv] u sklopu aplikacije Samsung Notes nudi prevode, sažetke i automatsko formatiranje, za jednostavnije vođenje bilježaka. Dodatno, nova ugrađena karakteristika prepiske omogućava transkripte, prevode i sažetke glasovnih snimaka, direktno u Notes aplikaciji. Tekstovi sačuvani u PDF datotekama, mogu se jednostavno prevesti i ugraditi, zahvaljujući PDF overlay translation specifikaciji aplikacije Notes[v], a moguće je čak prekopirati i tekst, slike i grafikone. Novost je i dodata Composer[vi] karakteristika Samsung tastature, koja predlaže tekst na temelju jednostavnih ključnih riječi, kako u mejlu za klijenta, tako i podržanim aplikacijama društvenih mreža. U aplikacijama društvenih mreža posebno, Composer može sastaviti tekst koji odražava ton korisnika, zahvaljujući analizi prethodnih objava. Dodatno, iskustvo S Pen[vii] olovke dobija novu dimenziju, zahvaljujući prednosti Galaxy AI na velikom ekranu Galaxy Z Fold6 telefona. Potpuno nova Sketch to image[viii] funkcija, korisnicima omogućava stvaranje pravih umjetničkih djela i to generisanjem detalja slika, prilikom crtanja ili skiciranja u aplikaciji Galerije ili na Note ekranu.

 

Galaxy Z Fold6 korisnicima omogućava unapređenje načina na koji rade, igraju se i informišu, zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu kompanije Samsung i Google. Posljednja generacija aplikacije Google Gemini[ix] potpuno je integrisana u novu Galaxy Z seriju i korisnicima nudi ličnog digitalnog pomoćnika pokretanog vještačkom inteligencijom. Jednostavnim potezom sa ivice ekrana ili izgovorom „Hey Google“, korisnici mogu pozvati Gemini interfejs koji će im pomoći da pišu, uče ili planiraju. Gemini je integrisan i u neke od omiljenih Google aplikacija, tako da se vrlo brzo može organizovati optimalan plan puta sa informacijama o letovima ili rezervacijama hotela u realnom vremenu, kao i istraživanje znamenosti i pronalaženje opcije koji je najbolji put kojim se može stići do njih korištenjem Google Maps. Ako korisnici, na primjer, žele detaljne informacije o K-pop muzičkom spotu dok gledaju YouTube na velikom ekranu Galaxy Z Fold6, takođe mogu pristupiti Gemini interfejsu korišćenjem podijeljenog ekrana na kom mogu postaviti upit. Ako su zainteresovani da saznaju ko je izvođač u videu, dovoljno je da pritisnu „home“ dugme i zaokruže, naglase detalj slike ili dodirnu ekran i karakteristika Circle to Search[x] će pretražiti i ponuditi rezultate u trenutku.

 

Galaxy AI takođe omogućava komunikaciju bez prepreka korišćenjem Galaxy Z Fold6. Ona u potpunosti iskorišćava jedinstveni format sa dva ekrana, a sa Interpreter[xi] karakteristikom, koja dolazi sa novim načinom prikaza dijaloga, čini da obje strane mogu vidjeti prevod na glavnom ili spoljnom ekranu, za prirodniju interakciju. Ova karakteristika nudi i „jednosmjeran“ prevod, tako da će korisnici sa lakoćom pratiti predavanja ili neki drugi oblik prezentacije. Funkcija Live Translate,[xii] koja prevodi telefonske pozive na uređaju u realnom vremenu, sada je dostupna ne samo u Samsung aplikaciji za pozive, nego i u odabranim popularnim aplikacijama drugih ponuđača.

 

Nezavisno od toga da li korisnici bilježe, uređuju ili pregledaju sadržaj, ProVisual Engine pokretan vještačkom inteligencijom na Galaxy Z Fold6 podiže kreativnost na novi nivo. Napredne mogućnosti uređivanja korišćenjem Photo Assist[xiii] funkcije, na velikom ekranu, omogućavaju jednostavnu izradu sadržaja na profesionalnom nivou. Portrait Studio[xiv] nudi stvaranje raznolikih portretnih stilova, kao što su 3D crtež ili vodene boje, za još više kreativnih mogućnosti. Ako korisnici žele proživjeti svaki trenutak sa više detalja, karakteristika Instant Slow-mo[xv] omogućava trenutno usporavanje videozapisa, stvaranjem dodatnih sličica uz nesmetano iskustvo gledanja. Snimak, nakon toga, mogu ili sačuvati ili direktno podijeliti sa prijateljima i porodicom.

 

Novi Galaxy Z Fold6 ne samo da omogućava stvaranje sadržaja, već i nove načine uživanja u njima. Uređaj donosi unaprijeđeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashadnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Tehnologija Ray Tracing omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča[xvi] koji nudi poboljšanu svjetlinu do 2,600nita, za uranjajuće gejming iskustvo.

 

Galaxy Z Flip6 – Stvaranje jedinstvenih iskustava, prilagođenih svakom korisniku

 

Novi Galaxy Z Flip6 ne samo da je dizajniran za prenosivost, već donosi i niz novih mogućnosti prilagođavanja i kreativnosti, kako bi korisnici iskoristili svaki trenutak.

 

Spoljni, 3.4-inch Super AMOLED FlexWindow[xvii] ekran je takođe poboljšan i omogućava pristup karakteristikama pokretanim vještačkom inteligencijom, bez potrebe da korisnici rasklope telefon. Za komunikaciju u pokretu, uređaj omogućava i brze odgovore zahvaljujući Suggested replies[xviii] karakteristici, koja analizira nedavne poruke i predlaže ton odgovora. Uz Galaxy AI, korisnici će moći da „izvuku“ najviše iz svog džepnog uređaja i iskoriste mnoge od praktičnih specifikacija prikazanih na FlexWindow ekranu. Ovaj ekran omogućava i pristup novostima odnosno obavještenjima Samsung Health[xix] ili odabir sljedeće pjesme kroz widget aplikacije za muziku. Dodatno, FlexWindow sada nudi podršku za još više widgeta, kao i mogućnost provjere informacija sa više widgeta istovremeno.

 

Naravno, to ne bi bio Galaxy Z Flip bez niza načina na koji korisnici mogu prilagoditi svoj uređaj. Korišćenjem Photo Ambient[xx] karakteristike pokretne vještačkom inteligencijom, pozadinska slika ekrana može se mijenjati u realnom vremenu, u zavisnosti od doba dana i vremenskih uslova. Korisnici takođe mogu jednostavno odabrati ujednačen izgled sa predloženim rasporedom ekrana, zahvaljujući analizi pozadinske slike ekrana, na način da mogu pomjeriti ikonicu sata ili promijeniti boju okvira, tako da pozadinska slika bude istaknuta.

 

Kreativnost se nastavlja van okvira FlexWindow ekrana. FlexCam i dalje nudi najsvestranije iskustvo kamere i otvara nove kreativne mogućnosti. Sa novim Auto Zoom[xxi] načinom rada, FlexCam automatski pronalazi najbolji kadar snimka, kroz automatsko prepoznavanje subjekta i zum prema ili od njega, prije nego što odradi potrebna podešavanja. Na taj način korisnici ne moraju birati između sebe, prijatelja ili nevjerovatne pozadine snimka, a sve to bez dodirivanja telefona.

 

Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unaprijeđeno iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima slike. Novi 50-megapikselni senzor podržava dvostruki zum za snimke bez šuma, kao i AI zoom za napredno iskustvo snimanja sa uvećanjem do 10x. Nightography, poboljšan sa mogućnošću snimanja videozapisa sa visokim dinamičkim rasponom, omogućava snimanje sjajnih videozapisa, čak i u uslovima slabog osvjetljenja i radi odlično zahvaljujući zajedničkom razvoju sa popularnim aplikacijama društvenih mreža. Mogućnost noćnih snimaka sad je dostupna i unutar Instagram aplikacije, tako da korisnici mogu snimiti odlične noćne snimke i podijeliti ih direktno iz aplikacije.

 

Korisnicima su dostupne sve kreativne i prilagodljive karakteristike Galaxy Z Flip6, bez brige o trajanju baterije, koja sada nudi veću autonomiju[xxii] zahvaljujući optimizaciji hardvera i softvera.

 

Sigurnost na koju se može osloniti, pod nadzorom korisnika

 

Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 osigurani su Samsung Knox, višeslojnom sigurnosnom platformom razvijenom kako bi zaštitila kritične informacije i odbranila podatke korisnika od potencijalnih opasnosti, zahvaljujući prepoznavanju opasnosti na hardverskom nivou i kolaborativnoj zaštiti. U dobu vještačke inteligencije, Samsung predanost omogućavanja korisničkog izbora nad postavkama uređaja jača je nego ikad. Kompanija korisnicima nudi potpunu kontrolu nad načinom na koji dopuštaju svojim podacima da poboljšaju iskustvo vještačke inteligencije, kroz Galaxy AI postavke[xxiii]. Kao dodatni sloj zaštite, Enhanced Data Protection nudi end-to-end enkripciju kada korisnici sigurnosno kopiraju, sinhronizuju ili vraćaju podatke, korišćenjem Samsung Cloud platforme. Nova Galaxy Z serija takođe je podržana širokom mrežom Samsung karakteristika za sigurnost i zaštitu privatnosti, uključujući Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, pristupne ključeve, Secure Wi-Fi, kao i Private sharing korišćenjem Quick Share karakteristike.

 

Nastavak puta ka održivoj budućnosti

 

Posljednja generacija Galaxy Z telefona podupire obećanje kompanije Samsung da će učiniti više za ljude i planetu i to korišćenjem manje resursa i sa ponovnim osmišljavanjem načina na koji su mobilni uređaji dizajnirani i pakovani. Samsung nastavlja da povećava upotrebu recikliranih materijala sa Galaxy Z Fold6 i Flip6[xxiv], korišćenjem recikliranog zlata i bakra po prvi put[xxv].

 

Ranije ove godine, Samsung je uveo korišćenje recikliranih minerala kao što su kobalt i rijetki prirodni elementi[xxvi], u novoj Galaxy S24 seriji, a upravo takav pristup vidljiv je i u komponentama Galaxy Z Fold6 i Flip6, uključujući recikliranu plastiku, aluminijum i staklo. Novi Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 isporučuju se u pakovanju izrađenom od 100% recikliranog papira, a dugovječnost uređaja podupire i sedam generacija nadogradnje operativnog sistema i sedam godina sigurnosnih nadogradnji[xxvii].

 

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI

 

Serija Galaxy Buds3 donosi novo komunikacijsko iskustvo zahvaljujući snazi Galaxy AI. Ako, na primjer, korisnik sluša predavanje na stranom jeziku, može uključiti Interpreter[xxviii] u načinu slušanja na Galaxy Z Fold6 ili Z Flip6 sa Galaxy Buds3 slušalicama u ušima. Tako će čuti prevod predavanja, direktno kroz Galaxy Buds slušalice i premostiti eventualnu jezičku barijeru. Takođe, jednostavnim izgovaranjem dvije riječi kroz Voice Command[xxix], može se pokrenuti ili zaustaviti reprodukcija muzike, bez potrebe da korisnik dodirne slušalice ili povezani telefon. Zvuk je takođe moguće inteligentno optimizovati, nezavisno od toga kako se nose Galaxy Buds. Mikrofoni ugrađeni u ove slušalice u realnom vremenu analiziraju zvuk unutar slušalica, kao i u korisnikovom okruženju, te poboljšavaju kvalitet reprodukcije, ali i podešavaju nivo aktivnog poništenja buke (ANC) kroz Adaptive EQ i Adaptive ANC. Tokom slušanja muzike, Galaxy Buds3 Pro neprestano će prikupljati i analizirati zvuk u okruženju korisnika i automatski podesiti najbolji nivo spoljnog zvuka, odnosno njegovog poništavanja, bez potrebe za ručnim podešavanjem, zahavljujući Adaptive Nose Control, Siren Detect i Voice Detect[xxx] karakteristikama.

 

Izrađene korišćenjem mnoštva prikupljenih statističkih podataka, Galaxy Buds3 serija donosi nov, kompjuterski-modelovan dizajn, koji omogućava izuzetno udobno nošenje. Premium dizajn drške slušalica odgovara na zahtjev korisnika za elegantnim i modernim oblikom, kojeg upotpunjuju Blade Lights[xxxi]. Novi dizajn omogućava poboljšano taktilno korisničko iskustvo, s obzirom na to da je lako koristiti slušalice jednostavnim „štipanjem“ ili klizanjem drške, čime se objedinjuje praktičnost i privlačnost. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro nude dva praktična oblika: Galaxy Buds3 Pro nose se tako što se umetnu u ušni kanal, za one koji žele bogatije zvučno iskustvo, dok su  Buds3 otvorene, za korisnike koji žele koristiti slušalice u različitim okruženjima i na duže vrijeme.

 

Galaxy Buds3 Pro opremljene su naprednim hardverom, za premium audio iskustvo. Sadrže napredne dvosmjerne zvučne jedinice sa planarnim „visokotoncem“ za prefinjen i precizan raspon frekvencija, kao i dvostrukim pojačalima za kristalnu jasnoću zvuka u pokretu. Sada, zahvaljujući Ultra High Quality[xxxii] Audio, koji podržava udvostručen sampling rate sa SSC kodekom. Tako korisnici mogu slušati high-res izvore, na način kako su i snimljeni u tonskom studiju i uživati u svakom detalju pojedinog zvuka. Isti nivo kvaliteta zvuka omogućen je i za telefonske pozive. Sa unaprijed obučenim modelom temeljenim na mašinskom učenju, serija Galaxy Buds3 može zabilježiti izvorni glas govornika, u različitim bučnim okruženjima, istovremeno pružajući bogat i prirodan zvuk poziva, sličan visokom kvalitetu zvuka pametnih telefona, zahvaljujući specifikaciji Super-Wideband[xxxiii] poziv.

 

Nova Galaxy Buds3 serija, uz omogućavanje vrhunskog audio iskustva, dizajnirana je i da učini više sa manje, za ljude i planetu. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro imaju nekoliko komponenti u svom ležištu, kao i u samim slušalicama, u čijoj izradi je korišćena reciklirana plastika dobijena iz odbačenih ribarskih mreža ili bačvi za vodu. Sve Galaxy Buds3 slušalice pakovane su u kutije napravljene od 100 % recikliranog papira.

 

Dostupnost

Novi Galaxy Z Fold6, Z Flip6 i Galaxy Buds3 serija u Crnoj Gori su dostupni za prednarudžbinu, počevši od danas, 10. jula. Na policama u radnjama biće dostupni od 24. jula.

 

Kupci će moći da biraju između boje Srebrne sjenke, ružičaste i tamnoplave za Galaxy Z Fold6, odnosno Srebrne sjenke, žute, plave i boje mente za Z Flip6, tako da će zasigurno naći boju koja odgovara njihovom stilu[xxxiv]. Galaxy Z Fold6 će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 eura, a Z Flip6 od 1.199 eura.

 

Galaxy Buds3 serija, koju odlikuje izuzetno elegantan, moderan i „nosiv“ dizajn, dostupna je u srebrnoj ili bijeloj boji[xxxv], po preporučenim maloprodajnim cijenama od 179 eura za Buds3, odnosno 249 eura za Buds3 Pro[xxxvi].

 

Više informacija o Galaxy Z Fold6, Z Flip6, te Galaxy Buds3 i Buds3 Pro, dostupno je na stranicama www.samsung.rs

*Samsung Electronics Austria GmbH ne kontroliše niti utiče na prodajne cijene svojih prodajnih partnera. Prodajni partneri donose sopstvene, individualne i nezavisne odluke o cijenama.

 [i] Za korišćenje određenih Samsung AI funkcija možda će biti potrebna prijava za Samsung nalog. Samsung ne daje nikakva obećanja, uvjeravanja ili garancije u pogledu tačnosti, potpunosti ili pouzdanosti performansi koje pružaju AI funkcije. Dostupnost Galaxy AI funkcija može se razlikovati u zavisnosti od regiona/zemlje, verzije OS/One korisničkog interfejsa, modela uređaja i operatera telefona. Dostupnost nekih funkcija može se razlikovati u zavisnosti od modela uređaja. Galaxy AI usluga može biti ograničena za maloljetnike u određenim regionima sa starosnim ograničenjima za upotrebu AI. Galaxy AI funkcije biće pružane besplatno do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Za AI funkcije koje pružaju treće strane mogu se primijeniti različiti uslovi.

[ii] Poboljšani oklopni aluminijum ugrađen je u okvir i kućište šarki uređaja. Armor (oklopni) aluminijumski okvir ne obuhvata tastere za jačinu zvuka i bočne tastere.

[iii] Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 ugrađen je u prednji i zadnji dio uređaja.

[iv] Snapdragon je zaštitni znak ili registrovani zaštitni znak kompanije Qualcomm Incorporated. Proizvodi marke Snapdragon su proizvodi kompanije Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njenih podružnica.

[v] Funkcije za Note Assist zahtijevaju mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Funkcija snimanja glasa u aplikaciji Samsung Notes možda neće biti podržana u nekim zemljama. Funkcija sumiranja se aktivira kada je ispunjen određeni broj znakova i ispod je ograničenja broja znakova. Zvučne datoteke moraju biti kraće od 3 sata da bi se obradile. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[vi] Funkcija prevođenja Overlay translation nije podržana za PDF datoteke zaštićene lozinkom.

[vii] Funkcija „Kompozitor“ zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[viii] S Pen se prodaje posebno

[ix] Funkcija Sketch to image zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Uređivanje pomoću funkcije Sketch to Image može da dovede do promjene veličine fotografije do 12MP. Vidljivi vodeni žig se prekriva na izlazu slike prilikom čuvanja kako bi se pokazalo da je slika generisana pomoću AI. Tačnost i pouzdanost generisanog ishoda nisu zagarantovani.

[x]Aplikacija Google Gemini zahtijeva prijavu na Google nalog. Funkcionalnost proizvoda može da zavisi od podešavanja aplikacije i uređaja. Neke funkcije možda nisu kompatibilne sa određenim aplikacijama. Dostupnost usluge može se razlikovati u zavisnosti od zemlje, jezika i modela uređaja. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[xi]Skraćene i simulovane sekvence. Rezultati su samo u ilustrativne svrhe. Rezultati mogu da variraju u zavisnosti od vizuelnih podudaranja. Zahtijeva internet vezu. Korisnici će možda morati da ažuriraju Android na najnoviju verziju. Funkcionalnost proizvoda može da zavisi od podešavanja aplikacije i uređaja. Neke funkcije možda nisu kompatibilne sa određenim aplikacijama. Dostupnost usluge varira u zavisnosti od zemlje i jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana. Funkcija Circle to Search nije dostupna preko FlexWindow-a.

[xii]Prevodilac zahtijeva prijavu na Samsung nalog. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana. Dostupnost i podržane funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje, regiona ili operatera. Dostupnost podržanih jezika može da varira.

[xiii]Funkcija Live Translate zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Live Translate dostupan je samo u unaprijed instaliranim aplikacijama na Samsung telefonu i nekim aplikacijama trećih strana. Podrška može da se razlikuje u zavisnosti od regiona. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana..

[xiv]  Funkcije za Photo Assist zahtijevaju mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Uređivanje pomoću funkcije Generative Edit rezultira promijenjenom veličinom fotografije do 12MP. Vidljivi vodeni žig se prekriva na izlazu slike prilikom čuvanja kako bi se pokazalo da je slika generisana pomoću AI. Tačnost i pouzdanost generisanog rezultata nisu zagarantovani.

[xv] Funkcija Portrait Studio zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Podržava JPG, HEIC (HEIF), BMP i PNG datoteke. Pozadina ne smije biti transparentna. Uređivanje pomoću funkcije Generative Portrait rezultira promijenjenom veličinom fotografije do 12MP. Vidljivi vodeni žig se prekriva na izlazu slike prilikom čuvanja kako bi se pokazalo da je slika generisana pomoću AI. Tačnost i pouzdanost generisanog rezultata nisu zagarantovani.

[xvi] Funkcija Instant Slow-mo dostupna je u Samsung Video Player-u i Samsung galeriji. Možda neće biti dostupna na određenim tipovima video datoteka. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[xvii] Mjereno dijagonalno, veličina glavnog ekrana Galaxy Z Flip6 je 6,7 inča u punom pravougaoniku i 6,6 inča kada se uzmu u obzir zaobljeni uglovi; stvarna vidljiva površina je manja zbog zaobljenih uglova i otvora kamere.

[xviii] Izmjereno dijagonalno, spoljni ekran Galaxy Z Flip6 je 3,4-inčni u punom pravougaonom obliku; stvarna vidljiva površina iznosi približno 95% pune pravougaone površine zbog zaobljenih uglova i donjeg izreza. Poklopac Galaxy Z Flip6 opremljen je senzorom blizine i podržava HBM. HBM spoljnog ekrana Galaxy Z Flip6 ima vrhunsku osvijetljenost od 1.600 nita zarad svjetlijeg i jasnijeg ekrana.

[xix] Funkcija predloženih odgovora (Suggested Replies) za pomoć za ćaskanje zahtijeva mrežnu vezu za primanje poruka. Može da predloži odgovore sa ili bez mrežne veze nakon što uređaj primi poruke. Zahtijeva prijavljivanje na Samsung nalog. Podržano samo iz FlexWindow-a Galaxy Z Flip6. Dostupnost usluge može se razlikovati u zavisnosti od jezika i aplikacije. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[xx] Samsung Health zahtijeva mrežnu vezu i prijavu za Samsung Health. Dostupnost Samsung Health-a može da varira u zavisnosti od zemlje. Podržane stavke mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje.

[xxi] Funkcija Photo Ambient zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Reprodukcija vremenskih uslova u realnom vremenu može da kasni, jer se usluga oslanja na ažuriranja lokalnih vremenskih informacija. Određene fotografije u zatvorenom prostoru, noćne fotografije i fotografije sa niskom rezolucijom možda nisu kompatibilne. Tačnost i pouzdanost generisanog rezultata nisu zagarantovani. Usluga je trenutno dostupna samo na Galaxy S24 serijama, Z Flip6 i Fold6.

[xxii] Automatsko zumiranje je ograničeno u uslovima slabog osvjetljenja. Režim automatskog zumiranja će se isključiti ako se zum ručno podesi ili ako se prebacuje između prednje i zadnje kamere.

[xxiii] Stvarno trajanje baterije varira u zavisnosti od mrežnog okruženja, funkcija i aplikacija koje se koriste, učestalosti poziva i poruka, broja punjenja i mnogih drugih faktora.

[xxiv] Potrebna je prijava na Samsung nalog. Podešavanja Galaxy AI koja sprečavaju pristup serveru ograničiće funkcionalnost nekih AI funkcija. Bez obzira na pristup serveru, Samsung ne čuva korisničke ulazne ili izlazne podatke.

[xxv] Za više informacija o recikliranim materijalima u najnovijoj Galaxy Z seriji, kao i drugim Galaxy uređajima, pogledajte izvještaje o životnoj sredini proizvoda koji se nalaze na veb-sajtu Samsung Sustainability..

[xxvi] Zlatne povezne žice u određenim modulima kamere Galaxy Z Fold6 i Flip6 napravljene su od 100% recikliranog zlata dobijenog iz e-otpada i ostataka zlata. Pored toga, bakarne folije glavnih logičkih ploča i odabranih FPCB-a konstruisane su od 100% recikliranog bakra dobijenog iz odbačenih bakarnih žica i čipova. Gore navedena mjerenja zasnivaju se na težini.

 

[xxvii] Neodimijum

[xxviii] Galaxy Z Fold6 i Flip6 biće podržani sa sedam generacija nadogradnji OS-a i sedam godina bezbjednosnih ažuriranja od svjetskog datuma lansiranja.

[xxix] Audio prevođenje je dostupno samo kada nosite slušalice (buds) i povežete sa Samsung Galaxy pametnim telefonom. Funkciju prevođenja ne pružaju direktno same slušalice. Ako slušalice nisu dostupne, prevedeni sadržaj se nalazi na ekranu vašeg Samsung Galaxy pametnog telefona. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluge može se razlikovati u zavisnosti od jezika, zemlje, regiona ili operatera. Samsung Galaxy uređajima može biti potrebno najnovije ažuriranje softvera da bi pravilno podržali Galaxy AI funkcije

[xxx] Podešavanje jezika prati podešavanje jezika sistema. Meni „glasovne komande“ pojavljuje se kada je jezički paket isti kao i sistemski jezik. Jezik podrške u vrijeme lansiranja uključuje korejski i američki engleski, a prateći jezik će se dalje proširiti.

[xxxi] Funkcije prilagodljive kontrole buke, detekcije glasa i detekcije sirena dostupne su samo na Samsung Galaxy Buds3Pro. Prilagodljiva kontrola buke, otkrivanje glasa i otkrivanje sirena su podrazumijevano isključeni.

[xxxii] Blade Lights dostupna su samo na Samsung Galaxy Buds3 Pro.

[xxxiii]Izuzetno kvalitetan zvuk do 24bit/96kHz dostupan je na serijama Galaxy S24, S23 serijama, Z Fold6, Z Flip6, Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 serijama sa One UI 6.1.1 ili novijim. Ultra kvalitetna audio funkcija trenutno je dostupna samo na odabranim Samsung Galaxy uređajima. Dodatni uređaji mogu biti podržani u budućnosti.

[xxxiv] Funkcija superširokopojasnog poziva omogućava slušalicama Buds da prenose glas do 16kHz, dok prethodne BT slušalice prenose samo do opsega 8kHz.

[xxxv] Dostupnost boja za seriju Galaxy Z može se razlikovati u zavisnosti od tržišta, regiona ili operatera.

[xxxvi] Dostupnost boja za seriju Galaxy Buds3 može se razlikovati u zavisnosti od tržišta, regiona ili operatera.

 0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.