Ekonomija

RASPISAN KONKURS

Za podgoričke preduzetnice 20.000€

(15 riječi)

Glavni grad Podgorica i ove godine raspisao je konkurs za preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci poslovanja kojim je predviđena raspodjela Glavni grad Podgorica i ove godine raspisao je konkurs za preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci poslovanja kojim je predviđena raspodjela sredstava u iznosu od 20.000 eura namijenjenih ženama koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis.

(Foto: PG Biro)

Četvrti po redu konkurs za podršku ženskom preduzetništvu biće otvoren do 11. Marta, a usmjeren je  na preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa, odnosno osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Podgorice.

“Kroz ovaj vid podrške Glavnog grada više od 30 žena dobilo je priliku da unaprijedi svoju biznis ideju, a zadovoljne prošlogodišnje dobitnice Ana Klikovac i Sabina Jovićević, pozvale su sve zainteresovane žene da ne propuste priliku da se prijave na konkurs”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećamo, sredstva predviđena budžetom Glavnog grada za ovu godinu u iznosu od 20.000 eura raspodjeljuju se za bisnis planove kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Podgorice, poljoprivrede i ruralnog područja, organske poljoprivredne proizvodnje i turizma.

“Takođe, ti biznis planovi trebalo bi da podstiču razvoj lova i ribolova i fizičke kulture i sporta, kao i da doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije i očuvanju životne sredine i održivog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 25 pdsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Glavnog grada za podršku ženskom preduzetništvu. Kompanija, odnosno preduzetnica, može konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači.

“Preduzetnice koje žele da započnu sopstveni biznis i koje planiraju razvoj poslovanja u zapečaćenoj koverti prilažu dokumentaciju koja je detaljno opisana u javnom konkursu koji je objavljen na sajtu Glavnog grada (Oglasna strana). Informacije o svim pitanjima u vezi konkursa mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon 020 625 718 ili mejl danijela.radec@podgorica.me”, poručili su iz Glavnog grada.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.