Sagovornici

U znak sjećanja na gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

Šest mandata –gradonačelnik

(15 riječi)

U Zagrebu je 28. Februara u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Milan Bandić.

Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na državnom nivou  bio je izabran za poslanika  u Hrvatskom saboru, a učestvovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

Bandić je bio  poznat  i po povezivanju  glavnih gradova bivših jugo-republika. Primjer takve medjugradske saradnje bila  je i manifestacija  ,,Dani Zagreba u Podgorici’’, održane  septembra 2006. godine.

Brojnu delagaciju glavnog  grada Hrvatske u Podgorici predvodio je upravo gradonačelnik Bandić. Bila je to prilika i za intervju gospodina Bandića Radiju Crne Gore.

-Voditi glavni grad znači biti operativan, dobro organiziran, istrajan imati ogromnu energiju i veliku ljubav prema gradu i gradjanima- definisao je svoju ulugu dodajući : upravu glavnog grada treba organizovati  tako  da bude istinski servis gradjana ,da bude logistika preduzetnicima, a sve u cilju komunalnog i ukupnoog društvenog standarda .

Te 2006. Bandiću je tekao treći mandat , a na pitanje čime   zaslužuje toliko povjerenje Zagrebčana, odgovara:

-Rad, rad i samo rad. Nijesam ni najljepši, ni najpametniji, ali Zagrebčani su prepoznali ono sto se ne može odglumiti –samoprijegoran  rad. I morate ispunjavati obećanja. Jer ljude ne možete prevariti. Kada jednom pobijedite, poželite da to ostvarite I drugi put…potom ,to predje u naviku.

Na opasku da Zagreb ima jednog Bandića, a mi čitavo selo(Bandići), i da   prezime sugeriše da je možda ,,naše gore list” , reče: ,,Nikada se  to ne zna, koje čije gore list…važno je da nas ima.”

Sa novinarskog stanovišta Bandić je bio lak sagovornik. Bez najave  i  unaprijed dogovorenog  intervjua, u pauzi razgovora  delegacija glavnih gradova (podgoričku predvodio je gradonačelnik Miomir Mugoša),na velikoj terasi hotela Podgorica, zamolio sam Bandića da izdvoji nekoliko minuta za slušaoce Radija Crne Gore. I onako s nogu, u žagoru Zagrebčana i njihovih domaćina ,,podmetnuo’’ sam  džepni diktafon.

Poslušajte audio snimak intervjua (pitanja postavljao Ranko Kovačević):
DANI YAGREBA U PG NE BRISATI (mp3cut.net)

Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.