Politika

Vulić: Podrška DF-u je ne smo grijeh prema muslimanskim žrtvama već i opomena da ima i onih koji su zarad sitnih interesa spremni na sve

(15 riječi)

Savjet Muslimanskog naroda u Crnoj Gori saopštio je, povodom podrške Muslimanske građanske inicijative listi DF na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, da ta organizacija nema nikakvih dodirnih tačaka sa Muslimanima Crne Gore, jer su u pitanju osobe koje se nacionalno, uvjereni su, ne izjašnjavaju kao Muslimani.

“Samo dva dana od kako su delegacije Savjeta Muslimana Crne Gore položile cvijeće na spomenike u Bijelom Polju i Podgorici u znak sjećanja na otete i strijeljane Muslimane iz voza u Štrpcima oglasio se predstavnik neke tzv. Muslimanske građanske inicijative da izrazi podršku onima koji štite dželate iz Štrbaca i njima sličnima od ruke pravde. Gotovo nevjerovatno. Dati podršku onima koji svojim činjenjem gotovo svakodnevno podsjećaju na Srebrenicu i slična stratišta Muslimana, i traže da se ista vrate u današnje vrijeme, ne samo da je grijeh prema svim muslimanskim žrtvama ratova na prostorima bivše Jugoslavije, već i opomena da ima onih koji su, svojim neznanjem i zarad sitnih interesa, spremni na sve. Takvima, koji prizivaju krvave duhove prošlosti, po nekom studentu medicine Zlatku Šabotiću i nekom Dinu Krciću, inače sinovima Smaja Šabotića i Šefketa Krcića, treba vjerovati da će da donesu mir i prosperitet i građansku državu u kojoj ćemo svi da imamo ista prava”, saopštio je predstavnik Savjeta Muslimana Sabrija Vulić.

Kako je naveo Vulić, “mladi student i njegov suučesnik, koji su istrčali ispred neke fantomske nevladine organizacije izgleda da imaju probleme sa pamćenjem u svakom pogledu”.

“Prvo ne pamte žrtve bezumnih fašističkih hordi koje su na prostorima ex Jugoslavije progonile i ubijale Muslimane, zatim ne sjećaju se ni onog što je bilo ovih dana kada su njihove sunarodnike „častili“ grafitima po beranskim i nikšićkim civilnim i vjerskim objektima sa pozivom na linč, a ne sjećaju se ni brojnih nastojanja građanskih partija u Crnoj Gori koje su u prethodnih 30 godina baštinile razumjevanje i suživot među građanima naše zemlje bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, a ovi koje on sada podržava to su nemilice rušili. E sad, što je zamutilo sjećanje i pogled Zlatku Šabotiću i Dinu Krciću ostaje pitanje. Da li je nešto zašuštalo pa su svjesno „istrčali“ pokazaće vrijeme”, zaključio je Vulić u svom saopštenju.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.