Korona i dokolica

"STIL JE ČOVEK, SAM"...

(15 riječi)

Nije lako u XXI vijeku pronaći sebe i biti dio društva koje se iz minute u minutu mijenja, biti dio većine koja, polako ali sigurno postaje uniformisana ne bismo li postali NEKO I NEŠTO.

Bojana Ćorović (Foto: Ženski glas)

Bojana Ćorović, trenutno na studijama Fakulteta političkih nauka, smjer novinarstvo. Ima uspješno pohađanu Bussiness Academy- ju u Beogradu, smjer event menadžer. Polaznica brojnih kurseva za jezike. Autorka i voditeljka tri emisije na TV 777- ‘’ Skrivena strana ljepote’’, ‘’ Kućni ljubimci’’ i ‘’ Svjetska modna scena’’. Hobi joj je profesionalno šminkanje. Radila je kao moderatorka raznih događaja u Crnoj Gori i jedna od osnivača i PRka NVO ‘’Montenegro events'' -organizacije koja se bavi organizovanjem raznih događaja.

Ženski glas: Koji je Vaš životni moto?

Bojana Ćorović: Ako imas cilj naći ćeš i put, s ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja!

Moj zivotni moto, i drzim se njega! Ne mozete drugačije da uspijete u životu, kada se oko vas nalazi gomila ekseraša koji bi vam izbušili gume u startu samo ako vas vide da možete da napredujete malo više od njih!

Ženski glas: Kako Vi vidite uspješnu ženu?

Bojana Ćorović: Žene imaju običaj da se sklanjaju od uspješnih žena i mama jer ih podsjećaju na sve ono što one same ne uspijevaju da urade. Ne budite jedne od njih. Jer, po mom mišljenju uspješne žene su magične. Sve što dodirnu, nekako urodi plodom. Upravo taj čarobni dodatak podiže samopouzdanje. TRUD, RAD I DOBRA ORGANIZACIJA. Nije lako, ali zaista vrijedi, jer to radite isključivo da biste se vi u svojoj koži dobro osjećale. Dovoljno je da vjerujete u svoje sposobnosti jer ćete biti sigurni u sebe onoliko koliko to sebi dozvolite.

 

SKRIVENA STRANA LJEPOTE

Svako od nas ima svoju "tajnu" ili skrivenu stranu ličnosti, koja se različitim intenzitetom i bojama odražava kroz naše postupke i ponašanje. Međutim, ta skrivena strana ličnosti sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destrukciju, agresivnost ili predstavlja "tamnu" stranu ličnosti. Ipak, skrivena strana ljepote ostaje enigma kako za vlastito, tako i za spoljašnje ogledalo u svijetu u kome živimo, i u kome se ponekad ogledamo.

Tema ljubavi drugačije od klasičnih, već viđenih priča koje se poistovjećuju sa tabuom, jedan je od glavnih razloga pokretanja potpuno drugačije priče. Možda je najzanimljiviji njen naslov. “Skrivena strana ljepote” - naziv je koji intrigira i poziva na gledanje. Odzvanja mistikom i jednim jednostavnim pitanjem- koja je to ljepota tako skrivena? Ovaj teatralni naslov skriva puno više od puke romantične idile koju nagoviješta. U emisiji o ljubavi, smrti, modi, zdravlju i prošlim vremenima pronašlo se mnogo toga, od borbe za opstanak u životu, preko porodičnih i partnerskih odnosa do pokušaja održavanja zdravog razuma.

Ko smo mi danas? Čiji odraz vidimo u ogledalu? Koliko stremimo ka djetinjstvu, dok nas njegov miris odvraća kuda god da se okrenemo. Da li smo možda maštali ili se ponašali da ćemo ovo biti danas? Sve su to pitanja koja su konstantno u našim mislima, dio su nas i našeg života. Bivstvuju u našim srcima, i tu učaureni pojave se tek toliko da nas podsjete ko smo bili i šta želimo da budemo.

Nije lako u XXI vijeku pronaći sebe i biti dio društva koje se iz minute u minutu mijenja, biti dio većine koja, polako ali sigurno postaje uniformisana ne bismo li postali NEKO I NEŠTO.

Ako se izdvajamo od većine na putu smo ka osudi, jer ipak to smo MI. Naše drušvo je takvo-ne prašta uspjeh! Napredovaćemo samo ako se udružimo, dišemo jednim plućima, živimo tuđim životom, ako smo već spremni da ga osudimo.

Brojni su razlozi zbog kojih sam htjela da krenem u priču sa emisijom “Skrivena strana ljepote”. Toliko misterije se krije iza jednog pogleda, a kamoli iza nečije kompletne ličnosti.

Moda je sastavni dio našeg života. Ustanemo iz kreveta i već razmišljamo šta ćemo da obučemo i koju kombinaciju ćemo osmisliti za početak novog dana. Međutim, nije moda samo stil, šminka, frizura i slično. Ona ima svoju pozadinu, izuzetno jaku i zaboravljenu psihološku stranu o kojoj se malo zna i govori. Modni psiholozi i veliki znalci iz pomenute oblasti dio su, danas najjatraktivnije pojave - mode .

S tim u vezi, teško je govoriti o stilu. Svi smo mi različiti i imamo neki svoj način oblačenja i poimanja tog termina. Ljepota je u tom smislu, zaista samo u oku posmatrača.

Tu svakako ne smijemo zaboraviti zdravlje koje je danas izuzetno relativan pojam i nije svima prezentovan na potpuno istinit način. Svi mi želimo da živimo zdravo, da izgledamo i hranimo se tako, ali moramo biti svjesni činjenice da smo mi ti koji diktiramo pravila i koji u manjoj ili većoj mjeri uništavamo ili koristimo dar od prirode. Ni ljudima koji se bave pitanjem zdravlja nije lako. Kako će im i biti kada su i sami u iskušenju da donesu pogrešnu odluku kada je zdrav način života u pitanju. Hrana je motor za našu mašinu-tijelo. Zašto joj ne ponuditi najbolje i živiti duže zahvaljujući jedino samom sebi? Ali, opet, sve je individulano.

Društvene nauke poput psihologije, filozofije, sociologije i ostale slične njima, veliki su izazov kada su dijalozi, a naročito debate u pitanju. Poznati pisac, novinar i filozof, kako je volio za sebe da kaže da jeste, je jednom rekao: „Ljepota je uvijek pitanje vremena, epoha. Ticijan ne bi znao šta bi s Pikasovom slikom, sigurno bi je smatrao strašno ružnom. Neki ljudi kupuju kič i žive srećno usred tog kiča koji ja smatram nepodnošljivim. Što se kaže, svaki lonac nađe svoj poklopac. ‘’

I zašto je zanimljivo biti okružen ljudima koji se bave gore navedenim profesijama- daju vam moć da mislite da sve možete, vode vas u daleku prošlost sa raznim pričama, bude vas, dio ste društva koji misli da sve može, da u svijetu ima mjesta za svakoga.

“Žene su mnogo toga napravile, a tako se malo govori o tome”

“Lepota duše je ta koja nas čini onima što jesmo”

A kada je istorija žena u pitanju, volim da je stavljam u prvi plan. Toliko smo toga napravili, a tako se malo govori o tome. Mi smo po svemu sudeći mnogo dominantniji pol. Možemo se usuditi uraditi nekestvari, na kojima bi mnogi muškarci poklekli. Nisam feministkinja, ali poštujem ženski rod i izuzetno ga cijenim u društvu. Mnogi književnici, filozofi i naučnici su pokušali opisati čudnovatost, promjenljivost i draž ženskog bića, ali nikada u potpunosti nisu dokučili samu biti, ali kao što je napisala Dorothy Parker: "Žene nisu stvorene da bi bile shvaćene, već da bi bile voljene."

Budite lijepe iznutra, zračite izvana, sijajte svom svojom energijom i blistajte cijelim svojim bićem. Recept za ljepši život.

I na kraju ljubomorno čuvajte svoju unutrašnju ljepotu, jer samo rijetki pronađu rijetke i ljepota duše je ta koja nas čini onima što jesmo.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.