Politika

ĐUKANOVIĆ

Svako ko misli dobro Crnoj Gori podržaće Evropski tim u Herceg Novom, naša politika će na kraju pobijediti

(15 riječi)

Na izborima u Herceg Novom 9. maja ne glasa se samo za evropski put razvoja, već se glasa i protiv politike koja zatire Crnu Goru, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na završnoj tribini Evropskog tima za Herceg Novi.

(Foto: Evropski tim za Herceg Novi)

Đukanović je istakao da je dobro što su građani imali priliku da vide alternativu politici DPS i da je svakim danom, sve većem broju građana, jasno da ako žele da na izborima glasaju za svoje dobro i dobro svoje porodice, treba da podrže Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere.

Đukanović se osvrnuo na period vršenja vlasti DPS-a partije i istakao da, koliko god se neko trudio, niko ne može osporiti najmanje tri dostignuta strateška cilja u pravcu ostvarivanja nacionalnih interesa.

„To su: obnova nezavisnosti i povratak nacionalnog i državnog dostojanstva, uspostavljanje održive ekonomija čime smo se oslobodili mentaliteta dotirane države i očuvanje Crne Gore kao građanskog društva“, naveo je Đukanović.

Predsjednik DPS-a je naveo da je tokom čitavog tog vremena Herceg Novi bio visoko na mapi interesovanja državne politike koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

Podsjetio je da je riješeno ključno infrastrukturno pitanje vodosnabdijeva od strane Regionalnog vodovoda, da je država pomogla stvaranje uslova za izgradnju 7 novih hotela, te da je veoma mnogo učinjeno u dijelu unaprijeđenja putne infrastrukture i saobraćajnog povezivanja. 

„U Herceg Novom je realizovana investicija Portonovi od 820 miliona eura, koja već sada zapošljava preko 700 ljudi i u kojoj je otvoren prvi i jedini hotel One and Only u Evropi“, podsjetio je Đukanović.


                                                            (Foto: Evropski tim za Herceg Novi)

S druge strane, dodao je on, zahvaljujući gotovo dvadesetogodišnjoj vlasti partija koje sada čine parlamentarnu većinu i na državnom nivou, Herceg Novi je stagnirao i od grada koji je u turističkom i kulturnom smislu bio daleko ispred drugih, sada se nalazi na repu razvoja crnogorske obale.

„Zbog toga je od suštinske važnosti da dođe do promjena ne samo u Herceg Novom, već i na nivou državne politike. Zato se 9.maja ne glasa samo za razvoj za evropski put razvoja, već se i glasa protiv politike koja zatire Crnu Goru, protiv politike u kojoj velikosrpski nacionalizam prijeti da proguta građanski karakter naše države, protiv kleronacionalizma koji ima ambiciju da od Crne Gore stvori srednjevjekovnu teokratsku državu“, kazao je Đukanović.

Od suštinske je važnosti, zaključio je predsjednik DPS-a, da svako ko misli dobro Crnoj Gori podrži Evropski tim u Herceg Novom, jer će svaki glas odgovornosti prema državnim interesima biti snažan impuls i za Crnu Goru u cjelini.

"Nemam nikakvu dilemu, da će u finalu, naša politika biti pobjednička i u Herceg Novom i u Crnoj Gori", zaključio je Đukanović.

Pored predsjednika Đukanovića, na tribini Evropskog tima za Herceg Novi govorili su i nosilac liste dr Predrag Dabović, predsjednik Opštinskog odbora Slobodan Krušo Radović i odbornička kandidatkinja Teodora Španjević.

 Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.