Ekonomija

Rajzing Rajnke i Damjanović razgovarali o Otvorenom Balkanu

(15 riječi)

Aktuelni sajber napadi na državnu informatičku strukturu, rebalans budžeta za 2022. godinu i regionalna inicijativa “Otvoreni Balkan” bile su ključne teme razgovora ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i šefa ekonomske sekcije te Ambasade, Valtera Andonova. Ambasadorka Rajnke je govoreći o Otvorenom Balkanu, kazala da “SAD podržavaju regionalne inicijative koje jačaju saradnju među zemljama Zapadnog Balkana” te da očekuju da “one budu u potpunosti inkluzivne, kompatibilne sa putem priključenja Crne Gore Evropskoj uniji i podržane od strane građana”.

Ministar je, kako je saopšteno iz tog resotra, informisao da su “ostvareni pomaci kada je u pitanju otklanjanje šteta i kreiranje sistema odbrane, unapređivanjem bezbjednosti, s ciljem prevencije eventualnih budućih napada”.

Govoreći o rebalansu budžeta za 2022. godinu, koji će se, kako očekuje, do kraja mjeseca naći u skupštinskoj proceduri, kazao je da je on “verifikacija zatečenog stanja javnih finansija”.

“Takvo stanje zahtijevalo je neophodnu sanaciju posljedica prethodnih, sa aspekta odgovornog upravljanja javnim finansijama, neutemeljenih odluka bivše Vlade. Obrazlažući potrebu neophodnog zaduživanja, ministar je ponovio da će nastojati da nedostajuća sredstva obezbijedi prevashodno na domaćem finansijskom tržištu”, naveli su iz resora Damjanovića.

Ministar i Ambasadorka su razgovarali o regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan” za koju je Damjanović kazao da “predstavlja mogućnost trajne stabilnosti i rješavanja otvorenih susjedskih pitanja, na način koji omogućava da se ekonomija pozicionira na primarno mjesto u državama Zapadnog Balkana”.

Ministar je ovom prilikom, kako dodaju, prenio “pozitivna iskustva” zemalja članica ove inicijative, koja je imao priliku da čuje na nedavno održanom sajmu “Vinska vizija Otvoreni Balkan” u Beogradu.

Ambasadorka Rajnke kazala je da Sjedinjene Države podržavaju sve regionalne inicijative koje jačaju saradnju među zemljama Zapadnog Balkana, očekujući da takve “inicijative budu u potpunosti inkluzivne, kompatibilne sa putem priključenja Crne Gore Evropskoj uniji i podržane od strane građana”.2 Komentara

Exavews Postavljeno 02-02-2023 08:01:23

While most cancer treatments involve surgery, radiation therapy, and immunotherapy, each of them is usually supplemented with anti cancer medicines buy clomid in australia online Grey filled untransfected cells; red open transfected cells without doxycycline induction Dox; red filled transfected cells after doxycycline induction Dox

Odgovori ⇾

Exavews Postavljeno 28-01-2023 22:04:57

From the 4th grade to the 12th grade, we don injection for fat loss t tell the children that there are other civilizations in this world purchase cialis

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.