CG u srcu

Ombudsman se budi, polagano, zahvaljujući Markovićkoj

(15 riječi)

Piše: Jelena Marković

Bjeković je ovim samo potvrdio da sam bila duboko u pravu kada sam isticala da je Ombudsman trebao da reaguje preventivno kod mnogih pitanja koje je namjerno prespavao. Nije se oglasio da objasni zašto njegov tim nije bio na Cetinju već je isti uputio da dočeka srpskog patrijarha Porfirija pred hramom u Podgorici. Zasto nije tražio tada na uvid Zakon o vjerskim zajednicama koji je diskriminatoran i nije bio upućen Venecijanskoj komisiji na uvid? Zašto nije tražio na uvid Temeljni Ugovor koji je celokupan diskriminatoran i koji nije usaglašen sa Ustavom i pravnim propisima Crne Gore? Zašto nikada nije reagovao na govor mržnje i podstrekivanja od strane Jaonikija i SPC? Zašto se nije oglasio na moje traženje mišljenja o promjeni Statuta opštine Nikšić, a više puta sam ga upozoravala, a svi vidimo da taj Statut diskriminisao veliki broj građana druge vjerospovijesti i ateiste i da taj Statut krši Ustav Crne Gore? I mogla bih sada još mnogo nabrajati na šta sve nije reagovao Siniša Bjeković, ali toga ima i previše. A sad kada je postalo jasno da je crnogorski narod diskriminisan našao je najbezbolniji trenutak po sebe, da se javi po pitanju promocije crnogorske knjige i to kvalifikuje da je diskriminacija, za koju smo mi svi odmah znali i viđeli, a Bjeković sa zakašnjenjem i proračunato sada reaguje. Ombudsman misli da ovim zamaže oči, da sve ono sto nije radio može sa ovim da pokrije, e to nece moći! Vidite li sad građani ko je zapravo Ombudsman? Da sada može na sopstvenu inicijativu da formira predmet po pitanju Pljevalja đe u upravljačkim strukturama nema ni jednog Bošnjaka niti Muslimana? A pita li se možda da li ima li u upravljačkim strukturama ijednog Crnogorca? Ili mu to kao i do sada kada su u pitanju pripadnici crnogorskog naroda nije ni važno? Građani i javnost su upoznati da Zaštitnika ljudskih prava i sloboda tada kada je trebalo i kada je bilo najvažnije po Crnu Goru niđe nije bilo. Mogao je da reaguje na još mnoga pitanja i da spriječi diskriminaciju Crnogoraca kada je direktor RTCG Raonić zabranio jotovanu verziju crnogorskog jezika, zbog čega se danima protestvovalo, ali Bjeković nije reagovao, i sad se konačno pokrenu i zatražio je opštinske akte na uvid, a to znači praotkrivno djelovanje Ombudsmana na koje je bio potpuno “zaboravio”. Pa sada kada međunarodna zajednica vidi kako nije radio svoj posao kreće navodno da radi posao za koji je debelo plaćen. Bjeković je veliku štetu nanio Crnoj Gori i crnogorskom narodu. Podnesite ostavku Bjekovicu, jer u vas građani više nemaju povjerenja, potpuno ste uništili jednu tako značajnu instituciju i sada je to svakome jasno, nema više manipulacija.
I objasnite molim Vas što to znači formirao predmet? Kao da je neki veliki posao obavljen? Ali to je samo gluma za one neupućene. Podnesite ostavku Bjekoviću dosta je bilo nerada, spavanja i kamuflaža..2 Komentara

american football Postavljeno 04-07-2023 08:36:32

Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: american football philippines

Odgovori ⇾

marjana Postavljeno 28-05-2023 22:27:57

Dosada smo imali tri(3) ombudsmana i nezna se koji je gori! Naime, oni su se birani po osnovu političke podobnosti i poslušnosti koji neće zatalasati. Stoga ta institucija je obezglavljena i uglavnom predstavlja samo budžetsku potrošnu jedinicu!!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.