Istorija

ZBCG-u bilo malo tri ministarstva, potpredsjednička mjesta, 40 odsto dubine, dogovorili smo većinu

(15 riječi)

Pokret Evropa sad saopštio je da je koaliciji “Za budućnost Crne Gore” bilo ponuđeno tri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade i Skupštine, te 40 odsto mjesta po dubini, ali da im je to bilo bilo malo. Ponuda je, ističu u PES-u, važila dok nijesu zaključili da nema promjena u stavu ZBCG.

– Zato smo tek prije dva dana dogovorili većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadamo se sa SNP-om i Ujedinjenom Crnom Gorom koji su dobrodošli u 44. Vladu – saopšteno je iz PES-a, reagujući na izjavu funkcionera Nove srpske demokratije Slavena Radunovića koji je reakao da su zvaničnici koalicije “Za budućnost Crne Gore” u subotu razgovarali sa mandatarom za sastav vlade, liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem i da su dan kasnije očekivali njegovu formalnu ponudu, koje nije bilo.

U PES-u su rekali da su dužni da podsjete na neke momente u slučaju kad neko ima lošu namjeru, “a to je Radunović dokazao svojim stavom”.

– Pošto sumnja u našu iskrenost, jako je interesantno da se ne sjeća održanih osam sastanaka, na kojima su na neke od njih prisustvovale i kolege iz Demokratske Crne Gore, kada je ponuđeno da ZBCG-u pripadne: potpredsjednik Vlade, Ministarstvo prosvjete, Ministrastvo turizma, Ministarstvo sporta i mladih, potpredsjednik Skupštine iz parlamentarne većine, potpredsjednik Skupštine iz reda žena, 40 odsto mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički i 40 odsto ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički – saopšteno je iz PES-a.

To su, kako kažu u PES-u, bile zvanične ponude, ali su, tvrde, lideri ZBCG-a rekli da im iste nijesu prihvatljive.

– Naš prijedlog je bio jednostavan – da se prvo sve dogovorimo, a onda zajedno izađemo u javnost. Međutim, liderima ZBCG nije bilo prihvatljivo, iako je to uobičajena praksa. Zato sad sumnjamo u njihovu iskrenost da formalno prihvate ponudu, a onda da se na dan glasanja predomisle – navedeno je u saopštenju.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.