Društvo

Otisak nedjelje

(15 riječi)

Piše: Dragan Pavličić

( nepristrasna, logično -profesionalna analiza)
Ko su "rudari", profesionalci ili amateri? Ako su profesionalci, radili su sa odijelima, kapama, rukavicama, te otisaka, DNK, nema ih??
Tvrdim da su profesionalci, koji su "papreno" plaćeni, makar par miliona evropskih razloga, što je manje od nekih ponudjenih kaucija?(Amatere neću komentarisati, zbog razloga koji će se sami otvoriti)!
Zašto su tragovi kontaminirani? Zato što su ih policijski AMATERI, sa ministrima i premijerom neSvjesno uništili!?
Zašto su kopali tunel, zbog iznošenja/unošenja dokaza?? Providno i za laika, jer im je bilo mnogo lakše jeftinije i brže, iznutra, potPlatiti 2-3 covjeka, koji su nesmetano mogli unutar DEPOA, (de)kontaminirati dokaze, jer unutra nije bilo ni zvučne, ni vizuelne kontrole, i imali su mjesec dana fore, za vrijeme odmora i renoviranja zgrade Viseg Suda, da odrade sa dokazima što žele, ukoliko to nisu radili mjesecima i godinama unazad, u produženom trajanju!
Da je "rudarima" bio cilj da se neki ili mnogi predmeti ukradu ili unište, imali su vrlo lak posao, kada su već probili tunel, a to je da ga "zapale i dignu vazduh", i da to bude zaista najteži atak na drzavu, od njenog postojanja od 2006.pa i mnogo, mnogo ranije??
Dakle, koji je onda motiv? Pa onaj koji je prve noci predsjednik Viseg Suda Boris Savic, onako u "bunilu" rekao, a kasnije i Demokrate hladne glave ustvrdile, sa kojima se ovog puta zaista slazem, a to je, da je tunel mogao biti iskopan radi bjekstva jednog ili više lica?!
Ova "podsvjesna" izjava Borisa Savica, a te su izjave i najtačnije, pokazuje da su su postojale minimum 2 grupe iz Suda koja je davala logistiku "rudarima", a tu nije "grupa oko Savica", jer je on bio čuvar "kljuceva u ljetnjem periodu", i njegov primorski gen je dosta daleko od rudarsko - planinske filozofije, gdje on lopatu, zamjenjuje perom, kljucevima i papirima..
Svi pričaju o "izvodjačima radova,", a niko o "investitorima", zašto? Jer se plaše, jer ne znaju posao koji rade, te što su neki možda i na spisku investitora??
Zbog iznijetog, a posebno zbog činjenice, moje intuicije i iskustva, pokazuje se da su bile najmanje 2 grupe, koje su radile za istog "investitora", te da se izvodjači i metodi ne poznaju i ne preklapaju, što dovodi istražitelje u očaj, obzirom da su "izneseni dokazi" samo putokaz, kuda ne treba ići, jer su za razliku od rudara koji su filigranski navodjeni, istražitelji
klovnovski zavodjeni i zavedeni!
UTISAK JE, daje OTISAK fingiran i programiran, a zna se ko to odlično programira, počev od "hakovanje drzavnih institucija i bombaskih prijetnji"!
P.S.Da je pametna država, vrh(ovnik), pa da se za pravu informaciju PONUDI samo 1 milion €(vrica), to bi se otkrilo sve za jedan dan, ali za to se mora imati u glavi, i san i stan!!!

Autor je bivši policijski inspektor i direktor Policijske akademije


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.