Ekonomija

Kompanija One povodom Dana sigurnijeg interneta

(15 riječi)

Bezbjednost je timski napor, zato svi kao jedan- “Zajedno za bolji internet”

Internet je izuzetno moćan alat za otkrivanje svijeta i učenje, ali danas više nego ikada ranije, zajedno sa mogućnostima dolaze i rizici. Zato je Dan sigurnijeg interneta, sa svojim ciljem da naglasi koliko je važno odgovorno korištenje interneta i digitalnih tehnologija, u ovom trenutku toliko značajan, posebno kada je riječ o djeci i mladima.

U kompaniji One, koja je već godinama istinski posvećena ovoj temi, smatraju da posebnu odgovornost da doprinesu imaju predstavnici industrije. Danas, ta se uloga posebno odnosi na obavezu da slogan “Zajedno za bolji internet” bude što glasniji.

Ljubomir Dujovićfoto: One

“Vjerujemo da je jedini put koji vodi ispravnim smjerom zapravo edukacija jer je razvoj savremenih tehnologija iznjedrio neophodnu životnu vještinu novog milenijuma – digitalnu pismenost, već od najmlađeg uzrasta. Kao kompanija posvećeni smo tome, kroz svoje visoke kriterijume bezbjednosti, ali i obezbjeđivanje računarskih sala širom Crne Gore u kojima će djeca učiti načela digitalne pismenosti”, rekao je Ljubomir Dujović, menadžer za bezbjednost u kompaniji One.

Zadatak u dostizanju balansa između maksimalnog korištenja benefita koje internet nudi, ali i razvijene svijesti koja podrazumijeva znanje o rizicima, smatra Dujović, moguće je ispuniti uspješno, samo ako su uključeni svi segmenti društva. To se odnosi na donosioce odluka, školstvo, medije, a posebno roditelje.

Bezbjednost na internetu, napominju u kompaniji One, podrazumijeva ponekada i najjednostavnije korake koje često previdimo, ali i građansku odgovornost koja se iz realnog svijeta, danas sa podjednakom važnošću, preslikava u online svijet.


“Važno je da steknemo naviku da mijenjamo lozinke, da razlikujemo zlonamjerni sadržaj od korisnog, ali i da aktivno prijavljujemo internet prevare nadležnim institucijama. Kompanija One opredjeljuje značajna sredstva i resurse kako bi unaprijedila tehnološka rješenja koja čuvaju privatnost korisnika. Naš cilj je ojačati poverenje korisnika u digitalnu sferu. Bezbjednost je timski napor, a naš tim je posvećen očuvanju integriteta internet prostora”, naglasio je Dujović.
Povezani članci...

1 Komentara

OKBet Drop Bombs! Postavljeno 13-02-2024 06:56:03

Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: Dropping Cash Bombs to all OKBet Players!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.