Škrinja

Marković: Vučić potpisom izdao srpstvo, i Mandić Lama mora kriti šta se desilo u Tirani

(15 riječi)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković kazala je da je na samitu u Tirani Ukrajina-Jugoistočna Evropa usvojena deklaracija od dvanaest tačaka u kojoj se na samom početku navodi da je ničim izazvana vojna agresija Rusije na Ukrajinu i dalje najveća prijetnja za evropsku stabilnost i međunarodni mir.

"Potpisom znači, izda Aleksandar srpstvo, srpski narod ili ruski i Putina, a ovamo čeka vojska srpska da se vrati na Kosovo", navela je Marković u saopštenju.

Ona je istakla da je Srbija u velikom problemu jer Vučićevi mediji proglašavaju potpisanu deklaraciju iz Tirane kao njegovu pobjedu, a pritom ne objavljuju cjelovit tekst.

"Najvažnije su sakrili njihovi mediji, i tako pretvorili veliku izdaju u veliku pobjedu diktatora Vučića. Tako da i vojvoda četnički Mandić Lama mora kriti šta se zapravo desilo u Tirani, a to je jedna velika izdaja srpskog naroda i Srbije, na koju će stranu rusku ili kosovsku pitanje je sad", istakla je Marković.

Od, kako je rekla, diktatora Vučića ne smiju da prenose istinu da ne bi srpski narod vidio prevaru i obmanu.

"E, sad pitanje je koga je izdao, da li sopstveni narod i državu Srbiju ili je izvršio izdaju prema interesima Putina i Rusije ili je uradio oboje?! Pogledajte šta piše u deklaraciji iz Tirane i šta je potpisao Vučić pa presudite sami! Taj je čin agresije neprihvatljiv, flagrantno je kršenje međunarodnog prava uključujući i Povelju UN, kao i zločin protiv ukrajinskog naroda“, kao i,, Lideri su jedinstveno osudili da Rusija raspiše izbore na okupiranim teritorijama" - navedeno u prvoj tački deklaracije sa samita", zaključila je Marković. 0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.