Korona i dokolica

Zdravko, vrati se!

(15 riječi)

Piše, Sreten VUJOVIĆ

Kada je svojevremeno Zdravka Lozotočivoga na beogradskom aerodromu dočekao srpski zvaničnik u farmericama, a ne kako to elementarno kućno vaspitanje diktira, u odijelu, crnogorska javnost je bila skandalizovana, premda, gledano iz ugla „srpskog sveta“ to je  i normalno da „maćeha“ svoju „južnu pokrajinu“ promatra tom „dioptrijom“! Međutim, nama, koji smo prepodobnog Zdravka molili i bogoradili da nam  snagom vjere makne jedno brdo koje Štitarima zaklanja pogled na Skadarsko jezero, i ja mu obećao da ću ga zvati za kuma ako to uradi, a kumstvo se ne odbija, nije bilo pravo da ga, iako u „lozovom stanju“, neko ponižava do te mjere, jer tako  ponižava i građane Crne Gore koje je svetosavski Premijer zastupao, lažno se predstavljajući kao premijer „svih građana“! Svi znamo da iole  kućno vaspitan Crnogorac neće otići na seosko saučešće a da ne obuče naljepšu odjeću koju pośeduje!

Kada je Ljaljo Dvadesetčetvorokaratni htio da ispoštuje samoga sebe, kao predśednika Skupštine svih Srba, koje obuhvataju „crvene kravate“, nije mu bilo teško da „potegne“ ogromnu skupštinsku fotelju i odnese je na Žabljak, iako mu je falilo skoro 10 cm da sa stolice stopalima dotakne patos! Sreća što su kamere zabilježile samo njegovo kolosalno poprsje iz žablje perspektive, pa je djelovao kao zśeđeli Mironov „bacač diska“  u embrionalnom „zamahu“! Odnekle se mora početi!

Koristeći srpsko iskustvo prilikom dočeka Zravka Lozotočivoga u Beogradu, ova reinkarnacinja olimpijskih kolosa u sasluženju sa osobom za koju se sumnja da je rođak sa Krapovićem, ministrom vojnim, budući da srpski jezik poznaje samo imenicu „šaran“, uslikaše se sa čuvenim evropskim zvaničnikom, dostojnim poštovanja, Miroslavom Lajčakom kao da su krenuli da džogiraju!? Istina, djeluju kao da su se malo i zapotili i da se čuju!  Jer Crnogorci, kao i Italijani čuju nosevima! (Sento la puzza-čujem -ośećam- smrad!)

Niko im ne osporava demokratsko pravo da brukaju sami sebe, jer se to očigledno nalazi u suštini njihovog svjetonazora, od kada su se pojavili na političkoj sceni, ali ipak morali bi se zapitati u nekom trenutku lucidnosti, što su im oni koji se ośećaju Crnogorcima skrivili! Nijesu nas ufatili na Zidani most, pa da  nam ovo čine!

Zdravko, vrati se! Bolje je da umiremo od smijeha nego od zastiđa i mučnine!0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.