Društvo

Crnogorske mlade "ajkule" osvojile svjetsku bronzu

(15 riječi)

Veliki uspjeh naše U 18 vaterpolo reprezentacije – Crna Gora je treća na svijetu.

U18 vaterpolisti (foto: VPSCG)

Mlade „ajkule“ selektora Miodraga Mirovića osvojile su bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Argentini pobjedom nad Italijom 12:11 (2:2, 6:2, 3:3, 1:4).

Crnogorski tim je vodio tokom cijelog meča, a nakon sjajne druge četvrtine i odličnog otvaranja treće, imao je i pet golova prednosti (9:4 i 10:5).

Izgledalo je da je meč odlučen, ali se Italijani nisu predali, već su ozbiljno zaprijetili preokretom, pa su tri i po minuta prije kraja smanjili na samo gol zaostatka – 11:10.

Olakšanje je donio Strahinja Gojković minut kasnije za 12:10.

Rival je smanjio na 12:11, ali su naši mladići sačuvali pobjedu u posljednjih 20-ak sekundi.

Strahinja Gojković je bio najefikasniji sa četiri gola, po dva su postigli Danilo Stupar i Srđan Janović, po jedan Ognjen Moračanin, Ivan Marković, Andrija Roganović i Tim Perov.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.