Politika

Bečić i Demokrate da kažu podržavaju li stavove njihove funkcionerke Bošković Ćirović

(15 riječi)

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić pokrenuo postupak razrješenja ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici, funkcionerka Demokrata Nevenka Bošković Ćirović poručila je na društvenim mrežama da će (Srbi) radije nestati kao narod nego što će dozvoliti da se u istoriju upišu kao genocidan narod. Član GO SDP-a Bojan Zeković pitao je da li će se od ove diskutabilne izjave ograditi Demokrate i njihov lider Aleksa Bečić, poručujući da se ovakvim stavovima zločini pojedinaca pokušavaju staviti na leđa naroda.Bošković Ćirović je ovu odluku premijera “povezala” i sa smrću mitropolita Amfilohija.

“Nijesmo mi sahranili mitropolita da bi vi sahranili nas. Smatrajte to zavjetom”, napisala je funkcionerka Demokrata.

S druge strane, Zeković je na Twitter-u poručio da Srbi nijesu genocidan narod.

“Naprotiv! Osuđeni su vrlo konkretni ljudi. Upravo onaj koji takve pojedince smatra “narodom”, brka elementarne stvari i zločine pojedinaca pokušava staviti na leđa naroda”, istakao je Zeković.Ovim povodom oglasio se dugogodišnji aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je kazao da mitopolit preminuo od posljedica korona virusa.

“Treba joj objasniti da mitropolit nije živ ukopan, niti je prinijet kao žrtva Gospodu zbog Njegove milosti i opstanka aktuelne Vlade. Preminuo je usljed posljedica koronovirusa. Zato što je umro, mitropolit je i sahranjen. Ne (po)stoje drugi, prikriveni ili viši, razlozi”, naveo je Zeković.

On je poručio da se u pravoslavlju i drugim kulturama na ovim prostorima umrli sahranjuju.

“To nalažu i sekularni propisi. Umrla osoba, jednostavno, ne može ostati nesahranjena (neukopana). Kraj priče. Amin”, jasan je Zeković.Povezani članci...

1 Komentara

Expert Postavljeno 07-04-2021 19:53:42

Jadna CG na moju žalost postala ponizna krpa koju prljaju razna ološ naredbama i prijetnjama. Kako to trpite. Niko ne žali poklanu srpsku nejač koju je na hiljade pobila banda ubica krvavih ruku koju žele da proglase nevinim žrtvama genocida. CG je pod jakim pritiskom.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.