Ekonomija

STEVO NOVAKOVIĆ PRIMIO PIJAČNE PRODAVCE

(15 riječi)

Stevo Novaković, potpredsjednik Opštine Bar je danas razgovarao sa delegacijom pijačnih radnika iz Bara. Delegaciju su sačinjavali Đoko Stanković, Gordana Ćirić, Dragan Jeknić i Saša Graovac, saopšteno je iz Biram Crnu Goru.

Predstavnici pijačnih radnika su u razgovoru sa Novakovićem istakli da su za zakup tezgi od 2006. godine dali skoro 2.5 miliona eura kao i da sve vrijeme sami plaćaju struju i stražara.

Đoko Stanković je iznio zahtjev pijačnih prodavaca da se oslobode plaćanja u periodu od 01.01.2021 – 31.07. 2021 od posto u okviru kojeg bi oslobođenje za mart bilo 100 posto jer je pijaca bila zatvorena na osnovu odluke NKT-a.

Potpredsjednik Novaković je obećao da pravila koja važe u Podgorici i ostalim gradovima Crne Gore moraju da važe i u Baru i zatim dodao: „ Za sjutra sam zakazao sastanak u Komunalnom preduzeću sa izvršnim direktorom i predsjednikom borda direktora na kojem očekujem da čujem njihov predlog za rješenje ovog problema u najkraćem mogućem roku.“

Potpredsjednik opštine Stevo Novaković je posebno naglasio da će on insistirati da se pijačni prodavci oslobode plaćanja za zakup u visini 50 posto za 6 mjeseci ili da im se oproste 3 zakupnine u potpunosti.

Novaković je obećao predstavnicima pijačnih prodavaca da će ih izvjestiti o rezultatima sastanka u najkraćem roku.

 

B.Pejović0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.