Društvo

MATICA CRNOGORSKA

"Joanikije nije dostojan trona Svetog Petra"

(15 riječi)

Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović smatra da mitropolit Joanikije nije dostojan trona Svetoga Petra, te da je današnje ustoličenje obavljeno uz upotrebu brutalne sile.

Iz Matice podsjećaju da je ustoličenje Joanikija obavljeno uz upotrebu brutalne i neodgovarajuće sile od strane policije Crne Gore nad građanima koji su, kaže Radulović, učestvovali na mirnom i demokratskom protestu.

"Cio dan je naša prijestonica bila prekrivena oblacima suzavca i drugih hemijskih sredstava, a njeni stanovnici izloženi grubom uskraćivanju svojih građanskih i ljudskih prava, samo s jednim ciljem – da bi vlast bez obzira na cijenu dokazala podaničku vjernost Crkvi Srbije i Beogradu, koji su ih i doveli na položaje", rekao je Radulović.

Pitao je i zbog čega je to na kraju Joanikije postao dostojan.

"Trona svetoga Petra sigurno nije! Dopremili su ga helikopterom, uz jako policijsko obezbjeđenje, u manastiru su ga dočekali operativci tajnih policija, svetkovina je obavljena bez radosti, sa zebnjom na licima učesnika koju su zabilježile odabrane televizijske kamere... Ništa dostojanstvenog u tome nema. Samo inat koji je prevagnuo nad pameću", rekao je Radulović.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.