Korona i dokolica

Medijski botoks

(15 riječi)

Kao neurotoksin blokadom mišića djeluje na bore kako bi bile manje vidljive. Kada se ne koristi kako treba, može da izazove zamućen vid i konačno, on ne djeluje samo lokalno, eksperimentalna istraživanja govore da je nakon ubrizgavanja pronađen i u moždanim ćelijama.

Pitaćete se kakve sve ovo ima veze sa naslovom teksta? Nije da nema. Analogije su više nego iskustvene – trenutno bolje raspoloženje, blokada mišića, zamućen vid, toksična moć, van lokalne posljedice…

I u jednoj i u drugoj upotrebi treba ispeglati otvorenog lica neravnine, našminkati i stvarnost prikazati ”istinitijom” ljepšom i boljom, no što ona zaista i jeste.

Obje operacije, kozmetičkog i medijskog botoksa izvode se na čovjeku. Sve pred njegovim očima.

Nalik količini suzavca sa Cetinja, nakon 5. septembra nekontrolisano, bez principa samo – regulacije od dijela tzv. nezavisnih, a suštinski režimskih medija, ubrizgava se medijski botoks u lice Crne Gore. Ničim ograničen, onako, orvelovski, preporučuje se medijski botoks da on bolje vidi nego naše sopstvene oči, pa ma koliko one bile napadnute hemijskim oružjem.

Zapinje iz petnih zila, taj medijski botoks da prekreči stvarnost, da ispegla ne bore, nego duboke brazde nekontrolisane upotrebe sile nad pravom građana na slobodu okupljanja i izražavanja. No, uprkos spinu i aksios vinu ne pomaže tu Bog – bilježe neke druge kamere svo nepočinstvo sile moci – vojno policijske, klerikalne, novčane…. I bez obzira na “reference” i staž medijskih spin doktora, botova i šaptača, ne može se iskustvo gutača oblaka suzavca dima, fabrikovanjem lažnih vijesti preobratiti u prah mirisa podlovćenskog cvijeta. Kako “nezavisno” i u ” javnom interesu” botoksirati i armirati “medijsku istinu “navodnog pucnja na policiju? Uprkos tehnici, rekla – kazala, vidio – ne vidio, bio – ne bio, povuci – potegni, opkoli – zatvori, okreni – obrni, nije bilo na Belvederu ni pucnja na policiju ni upotrebe Molotovljevog koktela od strane okupljenih protiv nedostojnog Joanikijevog ustoličenja.

Zlo – upotrijebi se raspoloživi žanrovski koktel arsenal medijskog botoksa, ali džaba, nije se moglo ništa skriti pa ni to da neki drugi “udarnici” nijesu radili džaba o čemu svjedoče zapisi svežnja novcanica kojima se iz “čistih” ruku svetosavskog popa zahvaljuje navijačko - militantnoj pastvi na “dostojnom” klicanju. URA !

I kad taj medijski botoks uspješno djeluje na koliko do juče glasne i dežurne NVO amalitičare, medijske eksperte i dio diplomatskog (s) kora i slične sve CRNO NA BIJELO posluge iz paketa pomoci za “Budućnost Crne Gore, on ne daje željene rezultate. Džaba ste krečili. Sve se vidi i zna kako je bilo.

Nijesu se Crnogorci kroz istoriju dali ni mnogo jačim otrovima ugušiti, nijesu dali lice zemlje bilo kojom silom i hemijom naružiti, pa naravno da neće ni ovim inženjering- propagandnim botoksom koji se želi nalijepiti na oči i obraz sekularne i antfasističke Crne Gore.

Tek, koliko god sručili kozmetičkog i medijskog botoksa na lice čovjeka i društva, vrijeme i jednom i drugom da mjeru, sve oguli i prikaže stvarno lice i sve njegove tragove. Džaba, koliko god službe, truda i novca za interes klerikalne vlasti sručeno u ovdašnji “nezavisni” režimski medijski botoks, stoluje ona stara….ne možes lagati sve ljude sve vrijeme.  (portalanalitika.me)Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.