Društvo

GROB KRALJA NIKOLE

Građani uklonili vijenac nakon polaganja

(15 riječi)

(Foto: RTCG)

Delegacija crnogorske vlade položila je vijenac na grob Kralja Nikole, povodom 100 godina od njegove smrti a revoltirani građani su ga ubrzo zatim uklonili i sa njega skinuli trobojku.

 

U delegaciji Vlade bili su premijer Zdravko Krivokapić, ministarke odbrane i prosvjete, nauke, kulture i sporta, Olivera Injac i Vesna Bratić, te ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.


                                             (Foto: RTCG)

Želim da iskažem veliki pijetet prema čovjeku koji je bio državnik, ratnik, diplomata, mudrac, pjesnik i što je najvažnije – reformator.

 

Polaganje vijenca, u toku intoniranja državne himne, ispratile su ovacije i zvužduci okupljenih građana.

                                             (Foto: RTCG)

Građani su skandirali "Nije ovo Srbija". Čuli su se i povici "Ua izdajnici", upućeni delegaciji crnogorske vlade u momentu polaganja vijenca.

 

Skup obezbjeđuje veliki broj policajaca, koji su napravili kordon između okupljenih građana i Dvorske crkve na Ćipuru u kojoj se nalaze posmrtni ostaci kralja Nikole.


                                             (Foto: RTCG)

Podsjećamo, grupa građana okupila se na Cetinju, u znak protesta zbog pologanja vijenca na grob kralja Nikole povodom 100 godina od njegove smrti.

 

Podsjećamo, crnogorski kralj Nikola I Petrović Njegoš pet godina živio je u izgnanstvu. Da se vrati u Crnu Goru nije dočekao.

Umro je 1. marta 1921. u Kap Antibu, u Francuskoj, sahranjen u italijanskom gradu San Remu, u Ruskoj crkvi, gdje je počivao do 1989. kada su njegovi posmrtni ostaci preneseni na Cetinje, u Dvorsku crkvu na Ćipuru.

 

Grupa građana okupila se na tom mjestu oko 11 sati.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.