U fokusu

Razarajući primitivizam

(15 riječi)

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa fejsbuk profila)

Već dugo vremena prisustvujemo i svjedočimo do sada neviđenoj kontaminaciji primitivizmom našeg društvenog i političkog prostora.

Nova vlast je sa sobom donijela i nova pravila ponašanja koja ne podrazumijevaju odgovornost za izgovorenu riječ, poštovanje drugačijeg mišljenja i tuđeg dostojanstva. Osim raskošne nesposobnosti, naši novi vladaoci iz dana u dan demonstriraju najvulgarniji primitivizam, mržnju, podmetanja, najgnusnije laži, homofobiju i mnogo toga još, do sada ne zabilježeno u našem političkom životu.

Da čudo bude veće, sve to "naši" vladaoci dominantno demonstriraju u svom međusobnom obračunu, oko mrvica proklete vlasti sa zajedničke trpeze, za koju su zasjeli prije godinu dana. Obračun je postao još žešći i vulgarniji kada su shvatili da će njihova vladavina trajati mnogo kraće nego što su mislili.

To je sada već obračun oko istog biračkog tijela koje se već dugo preliva između DF-a i Demokrata. Borba je to za glasače koji Crnu Goru ne mogu na "oči viđet", koji žele "srpski svet", trobojku i Crkvu Srbije kao glavnog čuvara mita o velikoj Srbiji.

Sa pravom sam nedavno ovakvu političku borbu i prelivanje istog biračkog tijela između Mandića i Bečića nazvao "presipanjem iz šupljega u prazno". Svakodnevne izjave i saopštenja iz ova dva politička tabora su od domaće političke scene napravili neviđeni smrdljivi, blatnjavi brlog, koji postaje sve nepodnošljiviji za svakog normalnog građanina ove zemlje.

Uspjeli su sve obesmisliti i svuda oko nas se osjeća zadah truleži koju besomučno proizvode svojim lažima i primitivizmom.

Pitanje svih pitanja je da li od ovoga može biti gore? Može! Može, ako se i poslije svih ovakvih čašćavanja jednih drugima pomire radi opstanka na vlasti, u što je teško povjerovati, jer ako i postoji dno besčašća, mislim da su ga zajedno dotakli.

U ovakav prljavi i primitivni obračun, građanska Crna Gora i nijedan njen dio se ne smije miješati, jer bi osim smrada, preuzela na sebe i odgovornost za produženje agonije i mrcvarenja koje nas satire do neslućenih granica.

Neka završe svoje međusobno satiranje do kraja. Naš put spasa je drugačiji i mora biti usmjeren i protiv jednih i drugih, i naravno protiv URA-e koja im je sve ovo omogućila.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.